Hetedik alkalommal járják

2012.06.03. | Kovászna , Ifjúság , Önkormányzati választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Hetedik alkalommal járják

Közel 700 résztvevővel, 24 koncerttel, számos gyerekprogrammal, baranta bemutatóval, játékokkal, kézműves vásárral és tábortűz mellett tartott táncházzal fűszerezték a Perkő Gyermek és Ifjúsági Néptáncegyüttesek Találkozójának idei kiadását.

A Perkő nem csak kegyhelyként ismert, hiszen Háromszék búcsújáró helye számos rendezvénynek is otthont ad, így a június 3-án, vasárnap zajló tánctalálkozónak is. Ilyenkor a hegyoldalt ellepik az emberek, itt is, ott is zenészek és táncosok húzzák, járják.

A találkozó minden korosztálynak szól: a rendezvényt nem csak a Kovászna Megyei Művelődési Központ, illetve a megyei önkormányzat szervezik, hiszen a kezdetektől támogatta Kézdiszentlélek önkormányzata is. Balogh Tibor a település polgármestere rámutatott, az elmúlt évek során erősödött az érdeklődés a hagyományok iránt, a településen úgy tartják számon az eseményt, mint az egyik legfontosabb rendezvénye.

„Háromszéken nincs is olyan falu, ahol az emberek szeretnének táncolni. A néptánc találkozóknak több tízéves hagyománya van nálunk. Évről évre többen vesznek részt ezen a rendezvényen, hiszen nehéz gazdasági körülmények között is mindig megtaláljuk a módját, hogy támogassuk ezt és az ehhez hasonló eseményeket. A megyei önkormányzatnál a hagyományos népi viselet fennmaradását program keretében támogatjuk, az együttesek számára is komoly pályázati lehetőséget biztosítunk” – mondta el a megnyitón Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke.

A találkozón fellépett a magyarországi Tabán csoport is – őket ajánlotta a nézők figyelmébe Kapus Krisztián, a Magyar Országgyűlés Ifjúsági, szociális, családügyi és lakhatási bizottságának elnöke. Kapus hangsúlyozta: az olyan események, ahol sok ember lehet együtt erősítik a közösséget. A politikus arra is rávilágított, hogy amennyiben ezek a találkozások átlépik az országhatárokat, akkor még nagyobb jelentőséggel bírnak.

Gyermek és Ifjúsági Néptáncegyüttesek Találkozó Perkőn Gyermek és Ifjúsági Néptáncegyüttesek Találkozó Perkőn Gyermek és Ifjúsági Néptáncegyüttesek Találkozó Perkőn
Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.