Hiánypótló tankönyvekről készült jelentés az oktatási minisztériumban

2015.09.16. | Oktatásügyek
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Hiánypótló tankönyvekről készült jelentés az oktatási minisztériumban

Hosszas egyeztetés után a mai nap folyamán véglegesítettük azt a jelentést, amelyben azon könyvek jegyzékét rögzítettük, amelyekre a megváltozott tantervek megjelenését követően lesz szükség” – hangsúlyozta Király András, az RMDSZ oktatásügyi államtitkára szerdán, szeptember 16-án. A hiánypótló tankönyvekről szóló jelentés aláírását követően az államtitkár rámutatott, a jegyzék azért is kulcsfontosságú, mert a tanügyi szaktárca a soron következő tankönyvlicit alkalmával ezt veszi alapul.

A minisztériumi irat tételesen felsorolja a magyar történelmi egyházak vallástankönyveit 1–3. osztályosok számára, zene és mozgás tankönyveket listáz 2. és 3. osztályosok részére, továbbá román nyelv és irodalom tankönyveket 3. osztályosoknak.
A tankönyvkiadásra vonatkozó minisztériumi ütemterv értelmében a 2016/2017-es tanévtől kezdődően új tankönyveket kapnak az 1–3. osztályosok, ezeket a 2014 decemberében jóváhagyott tantervek alapján készítik el.
A hét folyamán az iskolákba kerülnek a másodikosok Román nyelvű kommunikáció című tankönyvei – jelentős előrelépésről beszélhetünk, hiszen a régi tankönyvek használhatatlanná váltak, ami az időközben megváltozott tantervek megjelenésével is magyarázható” – emelte ki Király András. Hangsúlyozta, az új tanterv értelmében a románt idegen nyelvként kell oktatni a magyar gyermekeknek, ez a tanárok számára is kihívást jelent, hiszen az új módszertani követelményeknek kell megfelelniük az oktatás során.

 

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.