Hóstátiak gondjait negyedelték az RMDSZ Kolozs megyei parlamenti jelöltjei

2012.11.23. | Kolozs
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Hóstátiak gondjait negyedelték az RMDSZ Kolozs megyei parlamenti jelöltjei

A kolozsvári Györgyfalvi negyed lakóival találkozott csütörtök délután Horváth Anna alpolgármester, Csoma Botond és Kinizsi Zoltán városi tanácsosok, képviselőjelöltek, illetve László Attila és Eckstein-Kovács Péter szenátorjelöltek. A találkozó része a Negyedeljük gondjainkat elnevezésű lakossági fórum-sorozatnak, amelynek során az RMDSZ-es alpolgármester és a városi tanácsosok félévente egyszer minden negyed lakóihoz megpróbálnak ellátogatni.

Miután Horváth Anna részletezte az új temetőszabályzatra vonatkozó legfontosabb tudnivalókat és a Palocsay-kert ügyében eddig elért eredményeket, a hóstátiak bátran sorolták gondjaikat: a sáros vagy gödrös utcák, a zöld övezet hiánya, a földvisszaigénylések elhúzódó perei stb.

Természetesen a december 9-i parlamenti választások közeledtével az RMDSZ képviselői részvételre buzdították a lakosságot, hangsúlyozva, hogy nem csak önmagukért felelősek, hanem a szomszédokért, a barátokért is. Horváth Anna felhívta a figyelmet arra, hogy nem csak az önkormányzati jelenlét fontos, hanem ott kell lennünk a parlamentben is. Eredmények eléréséhez pedig az is szükséges, hogy honatyáink jól együtt tudjanak működni – vélekedett az alpolgármester.

Eckstein-Kovács Péter hangsúlyozta: ugyan a Györgyfalvi negyed nem az ő választási körzetéhez tartozik, de fontosnak érezte ezt a városrészt is felkeresni, hiszen a választási törvény értelmében közös kosárba gyűjtik a szavazatokat, így minden leadott szavazat számít.

Csoma Botond elmondta, hogy jelölése által nem elhagyni szeretné a várost, hanem épp a kolozsváriak érdekeit szeretné képviselni Bukarestben. A városi tanácsban már többször megtapasztalta, hogy bár érezhetően sokat javult a helyzet Kolozsváron 2004 óta, de a többségi pártok még most is gyakran igyekeznek megoldások kidolgozása helyett etnikai kérdésnek beállítani egyes eseteket.

Kinizsi Zoltán kifejtette: arra számítanak, hogy legalább egy szenátora és két képviselője lesz Kolozsvárnak idéntől. Reméli, hogy a december 9-i parlamenti választásokon egyik párt sem ér el 48 százaléknál jobb eredményt, így az RMDSZ lehet majd ismét a mérleg nyelve. Az egészségügyi miniszter tanácsosaként már megtapasztalta, milyen nehéz egyes ügyekben eredményt elérni, például új mentőautókat juttatni a magyar megyékbe, de épp ezért fontos, hogy legyen a magyarságnak képviselője a törvényhozásban.

László Attila, a körzet szenátorjelöltje elmondta: ha az RMDSZ csak 5 százalékban is, de jelen lesz a parlamentben, arra fog törekedni, a meglévő mellé 46 százalékos támogatottságot szerezzenek, hogy a magyarságot érintő kérdésekben kedvező döntések születhessenek.


Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.