Hunyad és Temes megyében járt az RMDSZ „Erdélyi Értékek” karavánja

2012.11.26. | Hunyad , Parlamenti választások , Temes

Hunyad és Temes megyében járt az RMDSZ „Erdélyi Értékek” karavánja

Temes megyében a Szövetség szenátor- és képviselőjelöltjei több magyarlakta településre látogattak el a karaván önkénteseinek kíséretében.

Az újszentesi kultúrházban került sor a karaván keretén belül szervezett előadásra, ahol fellépett Szabó Zoltán, a Médiabefutó felfedezettje, Zsók Levente Humorista és a Kolozsvári Magyar Opera művészgárdája.

A rendezvényen Halász Ferenc, a Temes megyei RMDSZ elnöke elmondta: „Voltak más jelöltek, akik magukra vállalták Temes megye képviselését, de én úgy érzem, a mi sorsunknak egy Temes megyei magyar kezében kell lennie. Csupán 1.500 szavazattal többre van szükségünk ahhoz, hogy ezt elérjük, mint amennyit a helyhatósági választásokkor kaptunk. Reális esélyünk van rá. ”

„Van jövő Újszentesen, és van magyar jövő a Bánságban” - mondta el Bodor László, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség főtitkárhelyettese az újszentesi műsor előtt. Kiemelte: „Az RMDSZ huszonhárom éve képviseli a romániai magyarság érdekeit. Az elmúlt négy évben nem volt Temes megyének magyar parlamenti képviselője, de ez nem jelenti azt, hogy az RMDSZ nem foglalkozott a bánsági magyarság problémáival. Most megvan az esély, hogy újra legyen magyar képviselője Bánságnak, de ehhez mozgósítanunk kell ismerőseinket, barátainkat, éreznünk kell a saját felelősséget jövőnk alakításában. A jövőt pedig a helyi, megyei és országos erős politikai képviselet jelenti.”

Közel 600-an gyűltek össze vasárnap a petrozsényi Ion Dulămiţă szakszervezetek kultúrházában, az RMDSZ által szervezett „Erdélyi Értékek” szórványkaraván keretén belül szervezett előadásra. Műsor előtt a petrozsényi RMDSZ elnöke és Dezméri István , a Hunyad megyei RMDSZ ügyvezető elnöke köszöntötte a közönséget, majd átadták a szót Bodor Lászlónak, a szervezet program és ifjúságért felelős főtitkárhelyettesének, aki elmondta: „Jó érzés látni, hogy ilyen sokan összegyűltünk mi, magyarok. Az elmúlt napokban bejártuk Partium és a Bánság szórványvidékeit, és ma Hunyad megyében dolgoztunk. Mindenhol nyitott szívekre, meleg kézfogásra találtunk. Biztonságra van szüksége a magyar embernek, ez az érzés mindenkiben él, de nekünk első sorban a nemzeti identitásunk megőrzése, a megmaradás jelenti a biztonságot. Engedjék meg nekem, hogy egy Bethlen Gábor-i Erdélyt kívánjak magunknak, erős, együtt gondolkodó magyar közösséggel, ahol 2012 után is mondhatjuk, hogy Erdély aranykora nemcsak történelem, hanem a jövő."

A színvonalas, szórakoztató műsor Szabó Zoltán, a Médiabefutó felfedezettjének könnyűzene előadásával kezdődött, majd színpadra lépett Zsók Levente, az Erdélyi Humorfesztivál nyertese és a Showder Klub humoristája. Nagy közönségsikernek örvendett a Kolozsvári Magyar Opera művészei által előadott Operettvarázs produkció is.

A karaván önkéntesei a Hunyad megyei RMDSZ jelölteket kísérték délelőtt a megye magyarlakta településein. A hangosbusz zeneszóval csalogatta ki kapujuk elé a magyarokat, ahol az önkéntesek mosollyal, szórólappal vártak mindenkit.