Hunyad megyében az önkormányzati jelenlét megőrzése a választások tétje

2016.03.14. | Hunyad
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Hunyad megyében az önkormányzati jelenlét megőrzése a választások tétje

A június 5-i választáson a jelenlegi önkormányzati jelenlétét szeretné megőrizni az RMDSZ Hunyad Megyei Szervezete – erről Winkler Gyula megyei elnök beszélt hétfői, dévai sajtótájékoztatóján.

Az RMDSZ Hunyad Megyei Szervezetének lesz megyei tanácsosjelölt-listája, valamint helyi tanácsosi listája azokon a településeken, ahol van helyi RMDSZ-szervezet is. WFigyelembe véve a számunkra kedvezőtlen demográfiai változásokat, a mi célkitűzésünk az, hogy megőrizzük szerény jelenlétünket az önkormányzatokban, Déván, Vajdahunyadon, Lupényban és visszakerüljünk a petrozsényi helyi tanácsba. (...) Nem lesz könnyű harc, de nekünk itt, Hunyad megyében sosem volt könnyű. A népességfogyás súlyosan rányomja bélyegét a politikai lehetőségeinkre, Temes és Krassó-Szörény mellett Hunyad megyében csökkent a legnagyobb mértékben a magyar közösség" – mondta el Winkler Gyula. A megyei elnök beszámolt arról is, hogy Hunyad megyében az RMDSZ nem kötött semmilyen, helyi választásokra vonatkozó egyezséget. „Számos egyeztetés zajlik, sokféle partnerrel tárgyaltunk, ami megtisztelő, mert azt jelenti, hogy fontos a magyar közösség szavazata. (...) Ha megállapodásra jutunk valamely polgármesterjelölttel, azt nyíltan vállaljuk és itt, az RMDSZ-nél jelentjük majd be, nem mellékvágányon, véletlenül derül ki" – hangsúlyozta.

Winkler Gyula elmondta, hogy az RMDSZ Hunyad Megyei Szervezete ezen a választáson is a közösség érdekeit tartja szem előtt, azt követi, hogyan fejlesztik a településeket, és természetesen küzd a Hunyad megyei magyarság mindenkori célkitűzéseiért: az anyanyelvű oktatás, a magyar hagyományőrzés területén. 

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.