Hunyad megyében is iktatták a jelöltlistákat

2016.04.27. | Hunyad , Önkormányzati választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Hunyad megyében is iktatták a jelöltlistákat

Az RMDSZ Hunyad Megyei Szervezete április 26-án, kedden iktatta jelöltlistáit, a Szövetség 16 településen indul az önkormányzati választáson, valamint benyújtották a megyei tanácsosi jelöltlistán szereplők okmányait is. Hunyad megyében az RMDSZ-nek 287 tanácsosjelöltje van, két városban indítanak polgármesterjelöltet.

Az önkormányzati választás nagy kihívás az RMDSZ Hunyad Megyei Szervezete számára, hiszen újból bizonyítanunk kell közösségünk egységét, hogy összetartozunk. Jelöltjeink azt a kiegyensúlyozott érdekképviseleti munkát akarják folytatni, amely mindig is jellemezte Szövetségünket a Hunyad megyei szórványban. Célkitűzéseink az egész megye és településeink fejlődését szolgálják, legfontosabbak azok a célok, amelyek a Hunyad megyei magyarság jövőjét hivatottak biztosítani, az anyanyelvi oktatás fejlődését, hagyományaink megőrzését.  Azt akarjuk, hogy a magyar közösséget becsüljék meg Hunyad megyében, a szórványban is a közösség biztonságérzetét kell visszaadnunk. Az önkormányzati választáson szeretnénk megőrizni eddigi jelenlétünket, de megpróbálunk visszaszerezni a korábban elvesztett tanácsosi helyekből" – fogalmazott Winkler Gyula EP-képviselő, az RMDSZ Hunyad Megyei Szervezetének elnöke. Ez alkalommal megköszönte mindazoknak a Hunyad megyeieknek, akik aláírásukkal támogatták az RMDSZ jelöltlistáit.

A megyei tanácsosi lista élén Benedekfi Dávid, az RMDSZ Lupényi Szervezetének elnöke, helyi tanácsos található, őt követi Burján Gergely, a megyei szervezet alelnöke. Déván a helyi tanácsosi listát Pogocsán Ferdinánd, az RMDSZ Dévai Szervezetének elnöke, önkormányzati képviselő vezeti, második helyen Máté Márta főtanfelügyelő-helyettes szerepel. Petrozsényban Dr. Hajdú Gizella az RMDSZ tanácsosjelöltjeinek listavezetője, őt Fülöp Béla követi. Vulkánban Illyés Katalin tanárnő van az első helyen a helyi tanácsosi listán.  Az RMDSZ Hunyad Megyei Szervezetének döntése alapján Lupényban és Vajdahunyadon indít polgármesterjelöltet, Lupényban Benedekfi Dávid, Vajdahunyadon Kofity Zoltán méretkezik meg a tulipán színeiben. 

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.