Hunyad megyei magyarok érdekeit is képviselik a parlamentben

2013.03.10. | Képviselőház , Szenátus , RMDSZ , Hunyad

Hunyad megyei magyarok érdekeit is képviselik a parlamentben

A Hunyad megyei magyar közösség érdekeit is képviselni fogják Románia parlamentjében – tájékoztatta a szombaton ülésező Megyei Képviselők Tanácsát Winkler Gyula. Az RMDSZ Hunyad megyei elnöke elmondta, a dél-erdélyi megye magyar közösségének parlamenti képviseletét Markó Attila sepsiszentgyörgyi parlamenti képviselő és Végh Sándor Szilágy megyei szenátor vállalta fel.

Meggyőződése, hogy vigyázni kell a szórványra, mert ez biztosítja a jövőt a tömbmagyarság számára is, ezért szívesen fogadta a Hunyad megye képviseletére szóló megkeresést, mert fontos számára a dél-erdélyi szórvány – tolmácsolta Markó Attila szavait a Hunyad megyei elnök. Winkler Gyula ugyanakkor felidézte, annál is inkább természetes volt ez az együttműködés, hogy Hunyad és Háromszék között több éves múlttal rendelkező, aktív kapcsolat alakult ki a Székelyföld-szórvány partnerségen keresztül.

Végh Sándor nemcsak szenátori, hanem korábbi prefektusi és alprefektusi tapasztalatát kívánja a jövőben a Hunyad megyei magyar közösség érdekében is kamatoztatni, ugyanakkor szívesen részt vállal jogszabály-módosítások és törvénytervezetek érvényesítésében, amelyet a Hunyad 2020 fejlesztési stratégiából kiindulva javasolnak a helyiek – számolt be Winkler Gyula együttműködésükről, kiemelve, hogy a Hunyad megyei munkacsoport folytatja a Hunyad 2020 megyei fejlesztési stratégia kidolgozását.