Ideje felvállalni a politikai kezdeményezésekhez való csatlakozást

2014.05.01. | Ifjúság , Bihar , európai parlamenti választások

Ideje felvállalni a politikai kezdeményezésekhez való csatlakozást

Fotó: Csedő Attila

Antal Lóránt, az RMDSZ és a MIÉRT EP-képviselőjelöltje a Nagyváradi Magyar Diákszövetség és a Nagyvárad környéki ifjúsági szervezetek vezetőivel találkozott szerda délután.

„Számomra nagyon fontos, hogy a május 25-i választás után is tovább tudjam vinni azt az üzenetet, amelyet a kampányom során megfogalmazunk. Nem titok, hogy én kakukktojás vagyok, hiszen nem a szokványos üzeneteket akarom közvetíteni” – kezdte a fiatalokkal való beszélgetést Antal Lóránt, majd hangsúlyozta: fiatal korban képesek lehetünk sok bukás után is újrakezdeni, s ez a kor az, amikor olyan példákat kell magunk előtt látnunk, amelyek arra inspirálnak minket, hogy merjük vállalni a véleményünket, s merjünk harcba szállni az álmainkért.

„Május 25-ig én próbálom elérni azt, hogy minél többen merjük felvállalni a politikát, foglalkozzunk vele, csatlakozzunk hozzá. Ez alatt nem azt értem, hogy mindenkinek kell legyen tisztsége, hanem azt, hogy merjük felvállalni a kezdeményezésekhez való csatlakozást, merjünk felsorakozni egy-egy elv mellett, amely számunkra szimpatikus, merjünk elmenni szavazni. A politika felé vezető első lépcsőfok azonban az ifjúsági mozgalom vagy szervezet, amelynek aktív tagjaként meg lehet élni az első harcokat, különösebb tét nélkül” – magyarázta a fiataloknak az EP-képviselőjelölt, aki maga is ifjúsági szervezetből indult útnak a politikai pályán.