Idén 42 alkotói ösztöndíjat hirdet meg az RMDSZ

2015.03.02. | RMDSZ , Communitas , Pályázatok

Idén 42 alkotói ösztöndíjat hirdet meg az RMDSZ

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség egy évre szóló ösztöndíjat hirdet harmincöt év alatti alkotóknak az irodalom, a vizuális művészet, a zeneművészet, a színházművészet, a film és a televízió területén. Idén 42 alkotói ösztöndíj kerül megítélésre, a tavalyi havi 720 RON helyett, havi 770 RON értékben. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség a pályázat lebonyolításával a Communitas Alapítványt bízta meg.

A pályázat célja az erdélyi magyar kultúrát gazdagító művek létrehozását ösztönző alkotói feltételekhez való hozzájárulás, a művészet társadalmi közmegbecsülésének kifejezésre juttatása.

A pályázati felhívás és az űrlap letölthető a Communitas Alapítvány honlapjáról (www.communitas.ro) illetve kérhető e-mail-en, a communitas@rmdsz.ro címen.

A pályázat leadásának határideje 2015. március 23., 16 óra (postabélyegző időpontja).

További információk a http://www.communitas.ro/palyazatok/alkotoi_osztondij_2015/ érhetőek el, illetve az Alapítvány munkatársainál a 0264-594570, 0723-250324, 0736-444437 telefonszámokon és a communitas@rmdsz.ro email címen.