Idén is sor kerül az RMDSZ Nőszervezetének Mosolygó Karácsonyára

2014.12.03. | Szociális , RMDSZ Nőszervezet

Idén is sor kerül az RMDSZ Nőszervezetének Mosolygó Karácsonyára

Az RMDSZ Nőszervezetének szervezésében a következő hetekben ismét sor kerül a tavaly nagy sikernek örvendő Mosolygó Karácsonyt! országos rendezvénysorozatra. Az esemény második kiadásába változatos programkínálattal 23 megyei, valamint közel 200 helyi nőszervezet kapcsolódik be.

A Mosolygó Karácsonyt! országos rendezvénysorozatunk által tavaly közel 40 ezer erdélyi magyar emberhez sikerült eljutnunk. Ezúton is meg szeretném köszönni mindazoknak, akik részt vállaltak abban, hogy ezt meg tudjuk valósítani. A kezdeményezésünk célja idén is változatlan: az ünnepek előtti időszakban olyan gyerekeken, családokon, idős személyeken segítünk, akiknek szüksége van erre. A helyi és megyei nőszervezeteink az elkövetkező hetekben olyan programok és hasznos tevékenységek révén kapcsolódnak be a magyar közösségek ünnepi készülődésébe, mint a cipős-doboznyi szeretet, amely során az egyházakkal közösen több ezer ajándékcsomagot osztunk szét országszerte, valamint a gyermek-játszóházak vagy az adventi koszorú-készítések” – tájékoztatott Biró Rozália, az RMDSZ Nőszervezetének elnöke. Kiemelte: az előző évhez hasonlóan a rendezvénysorozat idén is az egyházak nőszervezeteivel partnerségben valósul meg.

Az RMDSZ Nőszervezet Facebook oldalán meghirdetett versenyünkre saját készítésű adventi koszorúk fotóit várjuk. A jelenleg is zajló verseny célja, hogy a hölgyek a készülődés apró örömeit online is megosszák egymással, ezáltal is népszerűsítve szervezetünk tevékenységeit, illetve az ünnepi készülődésbe való bekapcsolódást. A legnagyobb népszerűségnek örvendő alkotás tulajdonosát egy hétvégi kiruccanással díjazzuk a zabolai Mikes-kastélyban” – számolt be a Kreatív Advent versenyről Csóti Emese, az RMDSZ Nőszervezetének ügyvezető elnöke.