Ifjúsági szervezetek képviselőivel beszélgettek a fiatalokat érintő problémákról a Maros megyei képviselő- és szenátorjelöltjek

2016.11.11. |

Vass Levente, Csép Éva Andrea, Tubák Nimród képviselőjelöltek, valamint Novák Csaba Zoltán és Császár Károly szenátorjelöltek csütörtökön este a Maros Megyei Ifjúsági Egyeztető Tanács területi szervezeteinek képviselőivel találkoztak. A megyeszékhelyen kívül Csittszentivánról, Mezőpanitból, Mezőcsávásról, Sáromberkéről, Nagyernyéről, Marosszentgyörgyről, Marosszentkirályról, Jobbágytelkéről, Erdőszentgyörgyről, Szovátáról és Szászrégenből érkeztek fiatalok.

A találkozón az ifjúságot érintő problémákról és lehetőségekről beszélgettek a jelöltek a résztvevőkkel, elsősorban a fiatalok elvándorlásáról, oktatási kérdésekről és fiataloknak szóló pályázati lehetőségekről. Elhangzott, hogy nagy igény lenne pályázatírási képzésekre vagy segítségnyújtásra, főként vidéken. Az ifjúsági szervezetek képviselői szerint olyan lehetőségekre kell felhívni a fiatalok figyelmét, amelyek arra ösztönzik őket, hogy itthon próbáljanak szerencsét. Többek között ebben is kérték a képviselő- és szenátorjelöltek segítségét.

A jelöltek ismertették az RMDSZ programjában szereplő, fiatalokat érintő célkitűzéseket: a szakoktatás erősítését, a kétszintes érettségi bevezetését, illetve beszámoltak arról, hogy a Szövetség olyan javaslatot is a parlament elé terjeszt majd, amely szerint a kezdő fiatal vállalkozók három évig nem kell más adót fizessenek, mint jövedelemadót. Egy másik tervezett módosítás, hogy a jövőben lehessen egy nap alatt céget alapítani, és az alapítást ne terheljék költségek.

Birtalan István, a Maros Megyei Ifjúsági Egyeztető Tanács elnöke üdvözölte a résztvevőket, és kiemelte, hogy a Szövetség megyei szervezetének történelmében először ifjúsági jelölt is van a parlamenti jelöltlistán. Tubák Nimród a képviselőjelöltek listáján ötödik helyen szerepel.