Iskola- és óvodaépületet adtak át Gyergyóremetén

2012.11.18. | Parlamenti választások , Gyergyó terület
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Iskola- és óvodaépületet adtak át Gyergyóremetén

Az a sikeres közösség, amelyik képes kielégíteni a fiatalok szükségleteit, igényeit, és ezzel támogatja őket itthonmaradási szándékukban – fejtette ki Moldován József képviselőjelölt a Gyergyóremetén tartott iskola- és óvodaátadó ünnepségeken.

A frissen felújított Tejporgyári iskolát és a teljesen újjáépített Alszegi óvodát szentelték fel Gyergyóremetén november 18-án, vasárnap. Mindkét oktatási épület más megvalósításokkal együtt a Vidékfejlesztési Alap 322-es kiírásán megnyert 2,5 millió euró összértékű projekt része. Az átadáson jelen volt Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Petres Sándor alelnök, valamint Moldován József képviselőjelölt.

A Tejporgyári iskola épületének átadásán Laczkó-Albert Elemér polgármester elmondta, a község ezen része – a tejporgyárral kapcsolatos problémák miatt – gazdasági szempontból lemaradt a település más övezeteihez képest, ezért kevesebb gyermek van. Ennek ellenére felvállalták a felújítást, és mindenképp a gyermekek, fiatalok javára használják fel az épületet. Jelenleg 11 kisiskolás tanul itt, az óvodai csoport pedig megszűnt, ezért helyet adtak benne a sérült gyermekek fejlesztőcsoportjának is.

Az Alszegi óvoda korábbi épületét lebontották, újat építettek helyére, aminek köszönhetően a szülők örömére ma a 42 óvodás gyermek európai szintű körülmények között tanul benne. Az épületet úgy alakították ki, hogy napköziotthonnak is alkalmas, amikor igény lesz rá.

Moldován József az avatóünnepségen kifejtette, azért sikeres Gyergyóremete, mert a községvezetés folyamatosan figyel a közösség igényeire, így erőt ad a fiataloknak az itthonmaradásra. A képviselőjelölt szerint ez a fajta politizálás a székelység és az erdélyi magyarság jövőjének a kulcsa, hiszen csak ott van jövő, ahol a fiatalok szükségleteit és igényeit képesek kielégíteni.

Borboly Csaba, Hargita megye tanácsának eknöke megerősítette, a közösségépítő, családbarát önkormányzatok a sikeres önkormányzatok, és Gyergyóremete jó példa az egész Székelyföld számára.

 

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.