Iskolások karácsonyi ünnepe a felsővárosi református templomban

2011.12.15. | Kolozs , Communitas , Ünnep

Iskolások karácsonyi ünnepe a felsővárosi református templomban

Akárcsak az elmúlt években, az idén is sor került  az Octavian Goga Általános Iskola magyar tagozatos diákjainak karácsonyi  ünnepségére, amelynek a felsővárosi református templom adott otthont.  A Communitas Alapítvány, a megyei, illetve a belmonostori RMDSZ jóvoltából ajándékcsomagot vehettek át a gyerekek.

Ballai Zoltán református lelkész karácsonyi igéje nyitotta meg az ünnepséget, amelyet az iskola diákjainak ünnepsége követett, akik a betlehemi történetet adták elő, verseket szavaltak, furulyaszóval és gitárkíséretes énekkel örvendeztették meg az egybegyűlteket.

Barta Kinga igazgató-helyettes köszönetét fejezte ki azért, hogy immár harmadik alkalommal kerülhet sor a karácsonyi ünnepély templomi lebonyolítására, méltatta a pedagógusok és a diákok eredményes munkáját.  „Számunkra óriási eredmény, hogy ebben a lakótelepi szórvány-közegben működik egy színvonalas magyar tagozat, hiszen megmaradásunk függ ettől.”

Dimény Emese, a Kolozs megyei RMDSZ ügyvezető elnöke üdvözölte a jelenlévőket. „Nagy öröm számomra, hogy immár második alkalommal lehetek jelen ezen a rendezvényen, és büszkeséggel tölt el, hogy e közösség identitásának megőrzéséért az elmúlt időszakban tenni tudtunk.” Az ügyvezető elnök biztosította az iskola vezetőit, pedagógusait és diákjait arról, hogy a Kolozs megyei RMDSZ és annak belmonostori szervezete a jövőben is felvállalja ennek az intézménynek az érdekképviseletét.

A rendezvény záróakkordjaként a gyerekek a kijáratnál vehették át karácsonyi ajándékcsomagjaikat.