Iskolások versengtek, hogy segíthessenek – véget ért a Communitas Alapítvány Adni jó akciója

2014.12.11. | Ifjúság , Communitas

„Adni jó! elnevezéssel jótékonysági akciót hirdetett meg az 5. Bölcs diákok országos szintű rendezvénysorozat keretében a Communitas Alapítvány. A versenyben résztvevő csapatok, az adakozás szellemében egy általuk kiválasztott hátrányos helyzetű csoportnak tehették szebbé az ünnepeket” – ismertette Molnár Tamara, az alapítvány programfelelőse. Hozzátette: a három legszebb kívánságot, 30, 20 valamint 10 kilogrammnyi szaloncukorral jutalmazzák.

A vetélkedő első díjában a zilahi Silvania Főgimnázium „Silvania” nevű csapata részesült, akik a szilágycsehi gyermekotthon lakóinak a 30 kilogramm ajándékcukorka mellé „365 mosolyt, 52 ölelést, 12 kg szaloncukrot, 4 nagyon szép ünnepnapot és egy hiperboldog ünnepet!” is kívántak. 20 kilogramm szaloncukorral lesz édesebb a zsoboki Bethesda Gyermekotthon ünnepe is, akik számára a kolozsvári Brassai Sámuel Elméleti Líceum Eb óla elnevezésű csapata fogalmazott meg nyertes üzenetet. Adományban részesülnek továbbá a kolozsvári FéBé Öregotthon lakói is, nekik a Kolozsvári Református Kollégium KMBZS csapata teszi még szebbé a karácsonyt.