2014.01.28. | RMDSZ Nőszervezet

Kedden, január 28-án Kolozsváron került sor az RMDSZ Nőszervezetének sajtótájékoztatójára, melynek keretén belül Biró Rozália és Hegedüs Csilla a Nőszervezetnek az RMDSZ EP kampányába való bekapcsolódását ismertette a sajtó képviselőivel.

Biró Rozália, szenátor, a Nőszervezet elnöke rövid visszatekintésként, valamint az elmúlt év megvalósításait összegezve elmondta: „Büszkék vagyunk arra, hogy a Nőszervezet szeptemberi, országos alakuló gyűlése óta a 23 megyei és területi szervezetünk mellett több mint 100 helyi szervezetünk jött létre, amely hálózatnak és közösségi felhajtó-erőnek köszönhető, hogy a Mosolygó Karácsonyt! országos rendezvény-sorozatunk keretén belül 38660 erdélyi magyar emberhez sikerült eljutnunk.

A közelgő EP választásokra reflektálva az elnök-asszony kifejtette: „Az erdélyi magyar közösség szempontjából kiemelten fontos, hogy a Szövetség képviselői továbbra is ott legyenek az Európai Parlamentben és az RMDSZ programja mentén a jövőben is a mi érdekeinket képviseljék. Az idei évben pedig, amelyet az EU a család és a munka évének jelölt meg, nagy aktualitással bír, hogy az RMDSZ EP listáján a hölgyek is hangsúlyosan jelen legyenek, beemelve a kampányba az általuk képviselt értékeket és tudáshalmazt.” Ezt követően Hegedüs Csillát mutatta be, mint a Nőszervezet első számú EP jelöltjét, röviden méltatva eddigi munkásságát.

Azt szokták mondani, hogy azért van szükség női politikusokra, mert általuk ember-közelibbé, szociálisan érzékenyebbé, empatikusabbá válik a sokszor rideg törvényhozás. Az RMDSZ Nőszervezete is úgy látja: itt az ideje annak, hogy az erdélyi magyarokat nő is képviselje az Európai Parlamentben.” – indította beszédét Hegedüs Csilla, aki a továbbiakban a Nőszervezet kampányt előkészítő tevékenységére, valamint a programban megfogalmazott fő témákra tért ki. „Elindítottunk egy országos párbeszéd-sorozatot, hisz úgy gondoljuk, az RMDSZ Nőszervezetének határozott, a nők problémáira választ kereső programpontokkal kell kiegészítenie az RMDSZ Európai Parlamenti választási programját. Eddig Szilágy megyében és Kolozsváron egyeztettük a program-javaslatainkat, melyek a nők és a férfiak egyenlő bérezésére, a családtervezés bátorítására, valamint a vállalkozó nők versenyképességének növelésére koncentrálnak”.

Hegedüs Csillát, mint a Nőszervezet EP jelöltjét jelenleg 17 területi szervezet és a Szabadelvű Kör támogatja, amelyeknek a sajtótájékoztató keretén belül is megköszönte a bizalmat.

A folytatásában Biró Rozália pár mondatban az RMDSZ Nőszervezetének mind a 9 jelöltjét bemutatta, kiemelve, hogy általuk Erdély minden régiója képviselve van: „Meggyőződésünk, hogy oda kell figyelni azokra a különbségekre, amelyeket egy-egy régió közössége felmutat. Másak az elvárások szórványban és másak a tömbmagyarságban, a helyi közösségekkel folyamatos kapcsolatban levő jelöltjeink pedig hitelesen képviselni tudják ezeket a valós elvárásokat”.

Itt az ideje annak, hogy az erdélyi magyarokat nő is képviselje az Európai Parlamentben Itt az ideje annak, hogy az erdélyi magyarokat nő is képviselje az Európai Parlamentben Itt az ideje annak, hogy az erdélyi magyarokat nő is képviselje az Európai Parlamentben