Jakab Adorján, a MIÉRT elnökhelyettese: fontosnak tartjuk, hogy a fiatalok már középiskolában elkezdjék az önkéntes munkát

2014.08.13. | Ifjúság , MIÉRT

„A Magyar Ifjúsági Értekezlet feladatai között szerepel a tagszervezetek összefogása, ezek rendezvényeinek megszervezésében való segítés. Lehetőségeinkhez mérten maximálisan igyekszünk támogatást nyújtani a Romániai Magyar Középiskolások Szövetségének (MAKOSZ), a MIÉRT társult országos szervezetének, mert fontosnak tartjuk, hogy a fiatalok már középiskolában elkezdjék az önkéntes munkát, és tanulmányaik befejezésével élni tudjanak az új önkéntességi törvény által nyújtotta lehetőségekkel” – hangsúlyozta Jakab Adorján, MIÉRT elnökhelyettes a Neumann Tábor megnyitóján augusztus 12-én, a Szeben megyei Vízaknán.

„Büszke vagyok arra, hogy a tábor, amelyet valamikor mi indítottunk el a MIÉRT-MAKOSZ együttműködés jegyében, kinőtte magát. Örömmel tapasztalom, hogy a Medgyesi Magyar Diáktanács, amelynek az alapításában 2003-ban én is részt vettem, még mindig hangsúlyos szerepet vállal a MAKOSZ országos rendezvényeinek megszervezésében, ahogy ezt annak idején mi is tettük” – emelte ki Jakab Adorján

A Magyar Ifjúsági Értekezlet elnökhelyettese szerint teret kell adni a középiskolások tevékenységeinek, lehetőséget biztosítva a saját elképzeléseik kivitelezésére. Jakab Adorján a MIÉRT-MAKOSZ együttműködés legemlékezetesebb példájára, a 2007-es gyerekpénz-esetére hívta fel a táborozók figyelmét. „A Romániai Magyar Középiskolások Szövetsége érdekvédelmi, érdekérvényesítési szervezetként ellenezte azt a Munka-, Család- és Esélyegyenlőségi Minisztérium által kiadott sürgősségi rendeletet, amely azokra a diákokra vonatkozott, amelyek betöltötték már a 18. életévüket, de nem részesülhettek már a gyermekpénzben. A MAKOSZ a legjobb tudása szerint dolgozta ki a törvénytervezet módosítását, a MIÉRT és az RMDSZ szakmai támogatásával pedig sikerült elérni a határozat megváltoztatását. Mind a diáktanácsok, mind a MIÉRT és a Szövetség életében az egyik legnagyobb eredmény az volt, hogy megmutathattuk a fiatalok erejét és véleményük fontosságát” – fejtette ki a MIÉRT elnökhelyettese.

Hanganyag:
Jakab Adorján nyilatkozata