Június 10-én minden kolozsvári magyarnak szavaznia kell - A Tóközben „negyedelte” a gondokat Eckstein-Kovács Péter

2012.05.31. | Kolozsvár , Önkormányzati választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Van esély egy olyan merész álom beteljesülésére, amely szerint Kolozsvárnak lehet magyar polgármestere. Ez azonban csakis közös erőfeszítéssel valósítható meg – jelentette ki szerda délután Eckstein-Kovács Péter a kolozsvári Tóközben, ahol az RMDSZ tanácsosjelöltjeivel együtt a helyi magyarsággal találkozott.

Az esemény a Harmadik Zenekar és a Zurboló Táncegyüttes előadásával indult, az egybegyűlteket Kozma András tiszteletes köszöntötte.

Eckstein-Kovács Péter itt hangsúlyozta: szükség van arra, hogy június 10-én minden magyar elmenjen szavazni. „Elsők vagyunk a szavazólapon, a tulipánra kell pecsételni” – mondta a polgármesterjelölt.

Oláh Emese, Csoma Botond, Horváth Anna, Geréd Imre és Somogyi Gyula az erős magyar önkormányzati képviselet megőrzésének fontosságát hangsúlyozták. Horváth Anna figyelmeztetett, hogy az RMDSZ jelenléte nélkül a különböző magyar oktatási intézmények – óvodák, iskolák – könnyen meg is szűnhetnek. Geréd Imre, a legfiatalabb tanácsosjelölt az ifjúsághoz szólt, szerinte igen fontos, hogy e réteg is kellőképpen képviselve legyen a helyi önkormányzatban, hiszen szakmai tapasztalatával, lendületével minden bizonnyal egy jelentős többletet tud nyújtani az érdekképviseletnek. Somogyi Gyula azt szeretné, hogy a tanácsban az RMDSZ újra erős legyen, hogy csak olyan határozatok szülessenek, amelyeket az RMDSZ is megszavaz. „Ennek érdekében azonban szükségünk van minden kolozsvárira, hogy bizalmukkal megtiszteljenek, én ígérem, hogy 16 éves tapasztalatommal fogom a magyarságot szolgálni” – mondta a városi tanácsosjelölt.

A találkozót kötetlen hangulatú beszélgetés zárta, melynek során a negyed sajátos problémáit helyezték előtérbe.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.