Káposztafesztivál – töltöttkáposzták az első helyen

2017.10.30. | területi hírek

Káposztafesztivál – töltöttkáposzták az első helyen

Fotó: Kocsis B. János

Nem kell alábecsülni a káposztát, hiszen ízletes ételek készülnek belőle, ezen a vidéken pedig van hagyománya – biztatta a káposztafőző csapatokat vasárnap délelőtt Tóth Endre mesterszakács, a zsűri elnöke. A 12 résztvevő csapatnak három óra állt a rendelkezésére, hogy elkészítse káposztából készült ételét, a véletlen úgy hozta, hogy tíz versenyző töltöttkáposztát főzött és az első három helyezett is közülük került ki. Bár a zsűri elsősorban újszerű ízeket várt, a nyertesek mégis a hagyományos székely töltöttkáposztával győzték meg az értékelőket.

A harmadik helyen a Transilvania Broker cég főzőverenyeken nagy tapasztalattal rendelkező Őrangyalok csapata végzett, a második helyezett csernátoni pedagógusok Cserniped csapata, amely első alkalommal versenyzett. A zsűri döntése alapján a káposztafőző verseny első helyezettje a Váradi József Általános Iskola hetedikes diákjainak Mesterséfek csapata lett.

A zsűri különdíját az InDivino Jani angyalai csapata kapta, amely többek között birsalmát, négyféle köményt, mangalicaszalonnát használt a töltöttkáposzta ízesítésére, és stílusosan házikenyérben tálalták a zsűrinek a töltelékeket.

Az október 27-29. között Sepsiszentgyörgy Főterén a XV. Háromszéki Kolbászparádé és Káposztafesztivált Kovászna Megye Tanácsa, a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület, a Kovászna Megyei Kis- és Középvállalkozók Szövetsége (ASIMCOV), az AgroSic és a Kovászna Megyei Művelődési Központ szervezte.