Kelemen Atilla: az erdélyi magyarságnak az államelnök-választás alkalmával is tanúsítania kell egységességét (AUDIÓ)

2014.09.10. | államelnök-választás

Fontos, hogy az államelnök-választás alkalmával is erőt mutasson fel az erdélyi magyarság, tanúsítsa egységességét, azt a jelöltet támogassa, aki a kampány során is közösségünk hangját képviseli – fogalmazott Kelemen Atilla, az RMDSZ parlamenti képviselője.

A Szövetség tudja, hogy a magyarság milyen jövőt akar ebben az országban, felvállalja a magyar ügyet, közösségünk sajátos gondjainak megoldását” – hangsúlyozta Kelemen Atilla. Hozzátette: a választás alkalmával is Kelemen Hunor képviseli közösségünk erejét.

Kelemen Hunor államtitkárként és kulturális miniszterként is bebizonyította, hogy politikai pályára alkalmas, becsülettel és hatékonyan végzi munkáját, amely által a román értelmiségiek elismerését is kivívta” – nyilatkozta a parlamenti képviselő, majd rámutatott: a szövetségi elnök tapasztalt, felkészült politikus, a legalkalmasabb személy arra a feladatra, hogy a többségi nemzet felé is tolmácsolja elvárásainkat.

Hanganyag:
Kelemen Atilla nyilatkozata