Kelemen Hunor, az RMDSZ államelnök-jelöltje kiáll a magyar ügyért (AUDIÓ)

2014.08.19. | államelnök-választás

Kelemen Hunor, az RMDSZ államelnök-jelöltje kiáll a magyar ügyért (AUDIÓ)

Az RMDSZ egy hete kezdte el annak a legkevesebb 200 ezer aláírásnak az összegyűjtését, amely Kelemen Hunor szövetségi elnök államelnöki választáson való indulását támogatja. Szabó Ödön parlamenti képviselő és Szabó József, a Magyar ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) elnöke is támogatja az RMDSZ jelöltjét.

A Szövetség jelöltjének indulása is azt a célt szolgálja, hogy megmutassuk, értékteremtő polgárai vagyunk Romániának – nyilatkozta ma délben Szabó Ödön, az RMDSZ parlamenti képviselője, majd hozzátette: ,,a magyarság értéket teremtett ezer éven keresztül, értéket teremt mind a mai napig, és én úgy gondolom, hogy értéket fog teremteni az elkövetkező ezer évben is. Ezt az értéket tudjuk felmutatni egy jelöltséggel, valamint azt a sajátos hangot, amelyet ez az érték képvisel Erdélyben, és Románia-szerte. Ezért támogatom, ezért írtam alá és ezért segítem Kelemen Hunor kampányát” – jelentette ki az RMDSZ Bihar Megyei Szervezetének ügyvezető elnöke.

,,Az RMDSZ-nek egy hiteles, megbízható államelnök-jelöltje van Kelemen Hunor személyében, akit azért támogatunk, mert bízunk benne, és tudjuk, hogy képviseli az ifjúságot isnyilatkozta Szabó József, a Magyar ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) elnöke, majd elmondta a Szövetség jelöltje dinamikus, fiatalos politikus, aki kiáll a magyar ügyért.

,,A kampány ideje alatt számos lehetőség adódik arra, hogy a fiatalokat érintő problémák – mint a lakáskérdés vagy a munkahelyteremtés – megfelelő módon képviselve legyenek. Én úgy gondolom, hogy Kelemen Hunor ilyen értelemben a legjobb választás!” fejtette ki a MIÉRT elnöke.

A két politikus nyilatkozata hang formájában elérhető és letölthető a http://rmdsz.ro/multimedia/hangfelvetel/szabo-odon-nyilatkozata-kelemen-hunor-allamelnok-jeloltsegerol és http://rmdsz.ro/multimedia/hangfelvetel/szabo-jozsef-nyilatkozata-kelemen-hunor-allamelnok-jeloltsegerol linkeken.