Kelemen Hunor fogadta a nagybányai területi szervezet egyik elnökjelöltjét

2012.08.23. | Máramaros

A Nagybánya központú területi szervezetben szükség van a megújulásra, a fiatalításra, szükség van arra, hogy hangsúlyosabbá váljon a társadalomszervezési tevékenység. Rendkívül fontos az is, hogy a szervezet vezetői közelebb kerüljenek a helyi magyar közösségekhez, folyamatos közvetlen kapcsolatot tartsanak fenn azokkal” – fogalmazott Kelemen Hunor szövetségi elnök ma Kolozsvárott azon a megbeszélésen, amelyet Szentgyörgyi Zsolttal, az RMDSZ Nagybánya központú Területi Szervezet elnökjelöltjével folytatott.

A Nagybánya központú területi szervezet szeptember 6-án tartja területi tisztújító küldöttgyűlését.

A fiatal jelölt a mai találkozón beszámolt szervezetépítési terveiről, választási programjának alapelveiről. Szentgyörgyi Zsolt megfogalmazta: szükségesnek tartja a területi szervezet teljes megújulását, a hangsúlyosabb törődést a kisebb, helyi szervezetekkel. Véleménye szerint ennek elengedhetetlen feltétele a demokrácia és a szervezeti egyenrangúság elfogadása, az egészséges csapat- és munkaszellem létrehozása, annak folyamatos fenntartása, a tagsággal való kapcsolattartás. A jelölt fontosnak tartja az idősebbek tapasztalatának és a fiatalok lendületének az ötvözését, hiszen meggyőződése, hogy mindenkire szükség van, aki a köz érdekében akar cselekedni. „A szervezeti érdekképviseletnek átláthatónak, de ugyanakkor pragmatikusnak, közösség- és eredményorientáltnak kell lennie. Kiemelt célom, hogy Nagybányán ismét a szövetségi jelleg, a szervezet legfontosabb értéke érvényesüljön” – hangsúlyozta Szentgyörgyi.