Kelemen Hunor szövetségi elnök: az egyfordulós polgármester választás egyedülálló esélyt jelent az Arad megyei magyarlakta településeknek

2012.06.03. | Önkormányzati választások , Arad
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Kelemen Hunor szövetségi elnök: az egyfordulós polgármester választás egyedülálló esélyt jelent az Arad megyei magyarlakta településeknek

Június 2-án, szombaton Kelemen Hunor szövetségi elnök Arad megye több településére is ellátogatott, hogy személyes jelenlétével erősítse a Szövetség helyi jelöltjeinek kampányát.

Zimándújfaluban népes közönség előtt kulturális műsorral egybekötött jelöltbemutatót tartottak a helyi kultúrotthonban. A településen a magyar lakosság aránya 34,3%. Az RMDSZ polgármesterjelöltje, Kocsis József alpolgármesterként tevékenykedett az elmúlt négy évben, jelentős eredményeket ért el, a közösség ismeri és elismeri munkáját. Az egyfordulós választási rendszernek köszönhetően jó esélyekkel pályázik a polgármesteri székre, ugyanis 2008-ban ő nyerte az első fordulót.

Kelemen Hunor szövetségi elnök felszólalásában elmondta: „jó gazdája lesz Kocsis József Zimándújfalunak, aki nem csak minden magyarért, hanem minden emberért dolgozott eddig is. Biztosíthatom Önöket, hogy az RMDSZ országos és megyei vezetősége támogatja Kocsis Józsefet, mint ahogy eddig is tette.”

Nagyiratoson utcabállal és felvonulással vette kezdetét az RMDSZ kampányrendezvénye. Több mint 500 lakos vonult be a Szövetség elnökével, megyei és helyi képviselőivel együtt a kultúrházba, ahol Papp Attila, az RMDSZ polgármesterjelöltje nyitotta meg a rendezvényt. Bár a településen a magyar lakosság aránya 47%-os, 2000 óta nincs magyar polgármestere a településnek. „Papp Attilának, az RMDSZ polgármesterjelöltjének reális esélye van 2012-ben, hogy megnyerje a választást. Elszalasztottuk a lehetőséget 2004-ben és 2008-ban is. Három a magyar igazság, nekünk 2012-ben Nagyiratost vissza kell szereznünk” – buzdította beszédében Kelemen Hunor a község lakóit. „A Szövetségnek olyan jelöltje van, akit Önök ismernek. Jó szándékkal, tenni akarással ezt a közösséget akarja szolgálni az önkormányzat vezetőjeként úgy, ahogy ezt eddig civilként tette. Nagyiratos megérett a váltásra! Azért jöttem, hogy elmondjam, az összefogás, az egység ereje itt is kell érvényesüljön. Akkor, amikor arra gondolunk, hogy a magyar lakosság szinte többségben él ezen a településen, nem fogadhatjuk el a széthúzást, mert Nagyiratos többet érdemel” – hangsúlyozta az RMDSZ elnöke.

Fazekasvarsándon, bár a magyar közösség aránya alig 30%-os, mégis magyar-magyar verseny van. Az RMDSZ polgármesterjelöltje Tóth Mihály, aki a közösségért tenni akaró, lendületes tanácsosi csapattal készül a június 10. megméretkezésre. „2012-ben is be kell bizonyítanunk, hogy mi magyar jövőt akarunk építeni itt, a Partiumban, Erdélyben. Nekünk elsősorban a magyar emberekkel kell összefognunk, mert az egység parancsa itt, Fazekasvarsándon, talán erősebb, mint máshol. Csak az egyéni sértődöttségeken, ambíciókon felülemelkedve lehet a közösséget szolgálni, Tóth Mihály, az RMDSZ jelöltje erre vállalkozott” – hangsúlyozta beszédében Kelemen Hunor szövetségi elnök. Hozzátette, a magyar emberek számára az elmúlt 22 évben a nyelv, a kultúra és a vallás mellett az identitás részévé vált az, hogy a Szövetségre, az összefogás szimbólumára szavaznak.

Az RMDSZ elnökének Arad megyei kortes-körútja Simonyifalván ért véget, ahol a jelenlegi RMDSZ-es polgármester indul egy újabb mandátumért. Haász Tibor 2000 óta vezeti a négy településből álló községet, amelyek az elmúlt 12 évben látványosan fejlődtek. A Szövetség polgármestere nem csak az infrastruktúrát javította, munkahelyeket teremtett, hanem a felújított művelődési házban évek óta rangos kulturális eseményeket szerveznek. „Haász Tibor többszörösen bebizonyította, hogy rátermett polgármester, a közösség javáért dolgozik. A magyar identitás megőrzése mellett elnyerte a község román és roma lakosságának is a bizalmát, Simonyifalva az RMDSZ egyik büszkesége itt, Arad megyében” – értékelte Kelemen Hunor szövetségi elnök a több száz résztvevő előtt, a község kultúrotthonában tartott összejövetelen.

Az RMDSZ Arad megyei szervezete 17 településen állított polgármester-jelöltet és helyi tanácsosi listát, a 40 fős megyei tanácsosi listát pedig Faragó Péter parlamenti képviselő vezeti.  

Kampány Arad megyében Kampány Arad megyében Kampány Arad megyében
Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.