Kelemen Hunor szövetségi elnök Parajdon: az építkező közösség sikeres

2012.05.18. | Székelyföld , Önkormányzati választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Kelemen Hunor szövetségi elnök Parajdon: az építkező közösség sikeres

„A történelem minket, magyarokat, székelyeket nem kényeztetett el, így megtanultuk, hogy minden időben a jobbik eszünkre hallgassunk. Mindegy, hogy milyen szelek fújtak, nekünk mindig sikerült úgy fordítanunk a vitorlánkat, hogy itthon, Székelyföldön megmaradjunk. Az elmúlt 22 esztendő során az erdélyi magyarság, a székelyek azt a célt követték, amit őseink is: az építkezés a célt szolgálja, ehhez kell eszközöket találnunk. E nélkül nem lehet Erdélyt, Székelyföldet építeni.

Egyik legfontosabb eszközünk az önkormányzati jelenlét, amikor a közösség által megbízott emberek, elöljáróink döntéseket hoznak a közösség érdekében. 2012. június 10-e előtt sok mindenről hallunk, mi azonban csak arról beszélünk, hogy mit tettünk a közösségért, az erdélyi, a székelyföldi magyar emberekért, és arról, hogy milyen terveink vannak az elkövetkező időszakra. Én arra bíztatok mindenkit, hogy akkor, amikor eljön a választás pillanata, arra bízzák a közösség vezetését, aki már bebizonyította, hogy képes a magyar ügyet szolgálni, anyagi forrásokat idehozni, képes építkezni, képes a közösség ügyeinek továbbvitelére. Bokor Sándor polgármester ilyen ember, Borboly Csaba megyei tanácselnök ilyen ember, én megbízom bennük” – hangsúlyozta Kelemen Hunor szövetségi elnök május 18-án, pénteken délelőtt, a Parajd községhez tartozó Alsósófalván, ahol a felújított orvosi rendelő átadásán vett részt.

„Egy közösség úgy erősödik meg, ha összefog, ha közösen végzik a munkát. Mi itthon Erdélyben, Székelyföldön csak így tudunk építkezni, még inkább megerősödni. Ezért bízzunk a Szövetségben, bízzunk a saját erőnkben” – szögezte le az RMDSZ elnöke.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is az összefogás, a közös építkezés fontosságára hívta fel a figyelmet, kiemelve, hogy a megyei önkormányzat az elmúlt négy évben a helyi közösségek igényeire figyelve folytatta tevékenységét.

Bokor Sándor, Parajd község polgármestere elmondta, az alsósofalvi közösség régi igénye teljesült ma, amikor egy modern, tágas orvosi rendelőt avatnak fel. Ezt a helyi önkormányzat és Hargita Megye Tanácsa közös erővel építette fel.   

Alsósófalva -  felújított orvosi rendelő átadása Alsósófalva -  felújított orvosi rendelő átadása Alsósófalva -  felújított orvosi rendelő átadása
Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.