Kelemen Hunort támogatja a Szilágy Megyei Küldöttek Tanácsa

2015.01.17. | Szilágy , 12. Kongresszus
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Kelemen Hunort támogatja a Szilágy Megyei Küldöttek Tanácsa

A Szilágy Megyei Küldöttek Tanácsa 2015. január 16-án, Szilágycsehben egyöntetűen döntött arról, hogy bizalmat szavaz az RMDSZ újabb elnöki mandátumáért induló Kelemen Hunornak, és támogatják őt a tisztség további betöltésében. A találkozó egyben évértékelésként is szolgált a megalakulásának huszonöt éves évfordulóját ünneplő Szilágy megyei RMDSZ-nek.

„Öröm és megtiszteltetés számomra, hogy mi adhatunk otthont ennek az igen különleges alkalomnak, mert ez azt mutatja, hogy élő és cselekvő része vagyunk az RMDSZ Szilágy Megyei Szervezetének” – köszöntötte házigazdagént Varga András, Szilágycseh polgármestere az MKT résztvevőit, majd kifejtette: „büszkeséggel tölt el, hogy a Szövetség támogatásával olyan kulturális és közművelődési tevékenységek működnek városunkban, amelyekről 25 évvel ezelőtt nem is álmodtunk. Az a legfontosabb, hogy a következő években ne csak megőrizzük a megszerzett eredményeinket, hanem kitartó munkával gyarapítsuk azokat.


Seres Dénes parlamenti képviselő, az RMDSZ Szilágy megyei szervezetének elnöke felszólalásában emlékeztetett: „2011-ben szervezetünk támogatta Kelemen Hunort elnöki mandátumának megszerzésében, és ez jó döntésnek bizonyult.  A szövetségi elnök mindig szeretettel fogadta el meghívásunkat rendezvényeinkre, és amikor szükség volt rá, azonnal nyitott volt arra, hogy megbeszéljük terveinket, vagy akár problémáinkat.”

 

Seres Dénes felszólalásában értékelte az RMDSZ munkáját, és a jövőbeli célokra világított rá: „a múlt évben hittel és kitartással végeztük munkánkat a megyénkben, és nem hiába. Úgy vélem, ha a jövőben is ilyen keményen dolgozunk, akkor nem lehet akadály előttünk. Következetes munkával új célokat kell kitűznünk magunk elé, amelyek az új nemzedék hatékony és eredményes képviseletére fókuszálnak. A legfontosabb, hogy átadjuk és megtartsuk azt, amit hoztunk a múltból, de mindeközben megújuljunk és megalapozzuk a fiatal generáció jövőjét. Ez a kulcsa annak, hogy az ifjúság felvállalja, majd továbbvigye azt, amit mi az RMDSZ-ben huszonöt éve képviselünk.”


Szoboszlai Attila MKT elnök elmondta: „a mai összejövetel célja, hogy az előző évek tapasztalatait kiértékeljük, és ezekből merítve építkezzünk tovább. Véleményem szerint Kelemen Hunor egy kiegyensúlyozott elnök, aki mindig megfelelően képviseli a szilágyságiak érdekeit, és az elmúlt négy évben mindig ott volt, amikor szükség volt rá.

 

Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke megköszönte a Szilágy Megyei Szervezet eredményes munkáját, amelyet a tavalyi két választási kampányban végzett, majd kiemelte: „megmutattátok, hogy hatékony összefogásra és szolidaritásra vagytok képesek, ugyanakkor bebizonyítottátok, hogy szükség van a Szövetségre, a munkátokra, és tovább akartok menni azon az úton, amit a Szövetség 25 évvel ezelőtt elkezdett.”

 

A szövetségi elnök zárásként elmondta: „január 5-én jelentettem be, hogy az áprilisi Kongresszuson ismét indulok az RMSZ elnöki tisztségéért. Biztosítalak bennetet arról, hogy ha elnök maradok, a továbbiakban is számíthattok támogatásomra, és ezentúl is itt leszek, amikor szükségetek lesz rám.

 

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.