Kencse Előd az RMDSZ polgármesterjelöltje Csíkszentimrén

2012.03.24. | Csík terület , Önkormányzati választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Kencse Előd az RMDSZ polgármesterjelöltje Csíkszentimrén

A csíkszentimrei RMDSZ Helyi Küldötteinek Tanácsa még februárban döntött arról, hogy bármelyik helyi lakos, aki tagja a Szövetségnek jelöltetheti magát polgármesternek, illetve tanácsosnak a helyhatósági választásokon. Továbbá a HKT úgy döntött, a jelöltek kiválasztása, illetve rangsorolása közgyűlés keretében történik meg. Erre a közgyűlésre március 24-én, szombaton került sor a Művelődési Központban. A Közgyűlésen jelen voltak: a Csíki Területi RMDSZ képviseletében Becze István ügyvezető elnök és Bors Béla ügyvezető alelnök.

A megnyítást követően Kencse Előd polgármester megtartotta négyéves tevékenységi beszámolóját. Részletesen kitért a megvalósításokra és beruházásokra. Többek között megtudtuk, hogy közel 10.000 új lejt kellett volna a lakosságnak előteremtenie kapunként, ahhoz, hogy a jelenlegi beruházások megvalósuljanak, de sikerült ezt kormányzati és pályázati pénzekből megvalósítani.

Fülöp Kinga alpolgármester az elmúlt négy év rendezvényeiről, eseményeiről számolt be. Kihangsúlyozta, hogy az elkövetkező időszakban fontos lesz a székely közösségek számára az összefogás, az együttcselekvés. Elmondta, a 2012-2016 időszakban arra kell figyelnünk, ki mit tud tenni a fejlődésért. Ezért félre kell tenni a viszálykodást, a megosztottságot, annak fitogtatását, hogy ki jobb a másiknál. Egyszóval csapatban kell gondolkodni és dolgozni.

A közgyűlés keretében az elmúlt négy évben tevékenykedő helyi tanácsosok is beszámoltak tevékenységükről.

A beszámolók elfogadásáról a közgyűlés titkos szavazással döntött. Ezt a jelöltek bemutatkozása követte. Elsőként Kencse Előd jelentette be, hogy szeretne újabb polgármesteri mandátumot elnyerni, és Ismertette terveit a következő négy évre. Majd betűrendi sorrendben bemutatkoztak a helyi tanácsosjelöltek is.

A közgyűlés titkos, névre szóló szavazással rangsorolta a jelölteket. A helyi tanácsosi listán legtöbb szavazatot Kencse Előd kapta, őt követi Fülöp Kinga és Keresztes Nándor.

A közgyűlés keretében felszólalt Becze István megyei tanácsos is, ismertette az elmúlt négy év legfontosabb országos eredményeit, majd gratulált a jelölteknek és támogatásáról biztosította a helyieket.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.