Kérdést intézett Fejér László Ödön a pénzügyminiszterhez

2013.04.09. | Képviselőház , gazdaság
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Kérdést intézett Fejér László Ödön a pénzügyminiszterhez

Fejér László Ödön kovászna megyei parlamenti képviselő április 8-án, hétfőn, a Képviselőház plénumában a Kormány pénzügyekért felelős miniszteréhez fordult azzal a kéréssel, hogy az felvilágosítást adjon az Országos Takarékpénztárba, Dacia személygépkocsira előfizetők kárpótlását illetően.

Fejér kérdésében azoknak a személyeknek a kárpótlásának folyamatáról érdeklődött, akik C.E.C.-ből áthelyezték a pénzüket a Román Fejlesztési Bankba (BRD). „2008-ban elfogadott törvény értelmében azok a személyek is jogosultak kárpótlásra, akik a C.E.C.-ből áthelyezték a pénzüket a BRD-be, ugyanúgy, mint azok, akik 1990. november 1. előtt előleget helyeztek el az Országos Takarékpénztárnál Dacia személygépkocsi megvásárlásának céljából” – fejtette ki Fejér László Ödön parlamenti képviselő, majd hozzátette, hogy Romániában több mint 2100 személy él, aki mai napig nem lett kárpótolva.

„A kormány ezen mulasztása, miszerint nem ugyanazzal a mércével méri a Román Fejlesztési Bankban elhelyezett betéteket a CEC- ben elhelyezett betétetekkel szemben, diszkriminációhoz vezet, nem beszélve arról, hogy minél tovább húzódik ezen pénzek átutalása, annál nagyobb a kár” -  vélekedett Fejér László Ödön parlamenti képviselő, aki kérdésére írásban kért választ a pénzügyminisztertől.Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.