Kétnyelvű feliratok az iskolák homlokzati névtábláján

2013.11.29. | Marosvásárhely , Anyanyelvhasználat

Kétnyelvű feliratok az iskolák homlokzati névtábláján

A politikai és civil összefogás, valamint az RMDSZ érdekképviseleti munkájának eredményeként több oktatási intézmény homlokzatára is felkerültek a kétnyelvű névtáblák Marosvásárhelyen.

„Több iskola vezetőségi tagja is elismerését fejezte ki azért az eredményes és kitartó munkáért melyet az RMDSZ és a civil szervezetek közösen fejtettek ki az oktatási intézményekben érvényesülő kétnyelvűségért. Tudjuk, bőven van mit tenni azért, hogy a valós kétnyelvűség érvényesüljön az oktatási intézményekben, azonban azt gondolom, hogy az előző évekhez viszonyítva ez mindenképp egy fontos előrelépés. Remélem december 1-ig minden oktatási intézmény homlokzatán kétnyelvű, egységesített névtáblák lesznek. Tanácsos kollégáimmal és a civil partnereinkkel folytatjuk az elkezdett munkát” – nyilatkozta Peti András alpolgármester, a marosvásárhelyi RMDSZ elnöke.

A Helyi Tanács 2013. január 31-i gyűlésén az RMDSZ frakció javaslatára határozatba foglalták a marosvásárhelyi oktatási intézmények névtábláinak egységesítését, illetve kétnyelvűsítését. Marosvásárhelyen 67 óvoda és iskola van, ahol érvényesíteni kell az intézkedést.