Király András: november 15. az ingyenes tankönyvtámogatások igénylésének határideje

2015.09.11. | Oktatásügyek
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Király András: november 15. az ingyenes tankönyvtámogatások igénylésének határideje

Az Oktatási Minisztérium kormányhatározat-tervezetének értelmében az állami iskolák – beleértve az egyházi iskolákat is – 11–13. osztályos tanulóinak tankönyvcsomagját 55 lej értékig megtéríti a tanügyi szaktárca. A kérések leadásának határideje november 15., a kifizetéseké pedig december 18.” – részletezte a tervezet megjelenését követően Király András, az RMDSZ oktatásügyi államtitkára.

Király András rámutatott, a rendelet csak az Oktatási Minisztérium által jóváhagyott tankönyvekre vonatkozik, továbbá kifejtette: a tanulók arra jogosultak, hogy évfolyamuknak megfelelő tananyagot tartalmazó könyvet válasszanak. „Egy 12. osztályos diák nem számolhat el egy 11. osztályosoknak szóló tankönyvet” – tette hozzá az államtitkár.

 

A rendelet tulajdonképpen a hatályos tanügyi törvény 69. cikkelyét ülteti gyakorlatba. Azok a diákok, akik élni szeretnének a lehetőséggel, a rendelet értelmében kérvényezhetik ezt az iskola titkárságán, az igényléshez pedig kötelező módon csatolniuk kell a tankönyvvásárlást igazoló számlát is, amelyen szerepelnie kell a diák vagy szülő, adott esetben a gyám nevének, valamint a tankönyv árát, címét, szerzőjét, kiadó nevét igazoló adatoknak.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.