Kisebb teher a munkaadók vállán – csökkenhet a befizetendő társadalombiztosítási járulék (AUDIÓ)

2014.06.24. | Szenátus , RMDSZ
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Kisebb teher a munkaadók vállán – csökkenhet a befizetendő társadalombiztosítási járulék (AUDIÓ)

"Ma az RMDSZ szenátusi frakciójának teljes támogatásával szavazta meg a felsőház azt a törvénymódosító javaslatot, amelyet az utóbbi évek legfontosabb munkahelyteremtő intézkedéseként értelmezhetünk” – emelte ki Klarik László, az RMDSZ Kovászna megyei szenátora. 

A vállalkozók által befizetett járulékkötelezettség mértékét csökkentené a javaslat. A járulékkötelezettségek, amelyek a társadalombiztosítási kasszába folynak, a következőképpen változnának: 15,8 % a normál-munkakörülményekre, 20,8 % a különleges munkakörülményekre valamint 25,8 % a speciális- és más munkakörülményekre vonatkozóan (az eddigi 20,8 %, 25,8% illetve 30,8 % helyett).

 

"Ez a törvénymodósító javaslat főleg a vállakozói réteg támogatását célozza és – amennyiben a gazdasági mutatók ezt lehetővé teszik – akár fizetésemelést vonhat majd maga után” – hangsúlyozta Végh Sándor, az RMDSZ Szilágy megyei szenátora.

 

A vállalkozókat arra kívánják ösztönözni, hogy az így megtakarított összegeket új munkahelyek megteremetésére fordítsák, hozzájárulva ezzel a társadalombiztosítást befizetők számának növekedéséhez. Az intézkedéssel hosszú távon az orvosi ellátások, betegbiztosítási díjak, gyermeknevelési és munkanélküli segélyek, valamint a nyugdíjak kifizetéséhez szükséges keretek biztosítását kívánják elérni a kezdeményezők.

Hanganyag:
Klárik László nyilatkozata


Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.