Kisrégiós találkozók Temes megyében

2013.04.07. | RMDSZ , Temes

Kisrégiós találkozók Temes megyében

Kisrégiós találkozók keretén belül folytatja az RMDSZ Temes megyei szervezete azt a konzultációsorozatot, amelynek célja felmérni a Temes megyében lakó magyar közösség problémáit és elvárásait, melyek azonosítását követően már célirányosan lehet tájékozódni a lehetséges megoldások felől.

Április 5-6.-án, Zsombolyán és Nagyszentmiklóson a Temes megyei RMDSZ szervezet elöljárói, Halász Ferenc megyei elnök és Molnár Zsolt parlamenti képviselő a megye nyugati részét reprezentáló magyar vezetőkkel találkoztak.

„A találkozók célja kiértékelni a tavalyi évet, kialakítani a kampányok során észlelt nehézségekről és sikerekről szóló összképet, ugyanakkor feltérképezni azokat a problémákat, amelyek a magyar közösség mindennapjaiban jelen vannak” – nyilatkozta Halász Ferenc megyei RMDSZ elnök, majd kifejtette, hogy a találkozók alkalmat adtak arra is, hogy kialakítsák az idei év tevékenységi tervét a helybéliek igényeinek megfelelően.

Molnár Zsolt parlamenti képviselő elmondta, hogy a kisrégiós találkozók alkalmával április folyamán Temes megye egészét végigjárják egy pontos helyzetkép kialakítása céljából: „Kiemelten fontos, hogy minél szorosabb kapcsolatot alakítsunk ki a megye magyar közösségével, valamint a helyi vezetőkkel és felmérjük az igényeket. Az a tény, hogy a bánsági magyaroknak ismét van parlamenti képviselete, számos magyarnak visszaadta azt a bizalmat, amelyet a szórványvidék sajátos problémái csorbítottak. Célom ezt a bizalmat megerősíteni magyar közösségeinkben, hogy közös cselekvés és jól kidolgozott megoldások által orvosoljuk a közösségeink gondjait.”

Az következő hetekben az RMDSZ Temes megyei elöljárói Dettán, Végváron, Lugoson és Temesváron találkoznak a magyarlakta települések képviselőivel