Kolozsvár a humor fővárosa lesz egy héten át

2016.03.14. |
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Kolozsvár a humor fővárosa lesz egy héten át

Idén április 4–10. között az RMDSZ Ügyvezető Elnöksége és a Comedy Company (György Botond és Kun Zsolt) a „7 poénja” címszó alatt szervezi meg 13. alkalommal az Erdélyi Humorfesztivált. A nagyon széles célcsoportot megszólító eseménysorozatnak köszönhetően az Erdélyi Humorfesztivál most nőtte ki magát igazán fesztivállá, így egy hétig Kolozsvár lesz az erdélyi magyar humor fővárosa, ahol mindenki talál kedvére való programot.

Az RMDSZ mindig is támogatta a társadalmi események szervezését, ez alól pedig a humor sem képez kivételt. Fontosnak tartjuk azt, hogy fellépési és népszerűsítési lehetőséget biztosítsunk a feltörekvő előadóművészek számára, emellett pedig tartalmas programot nyújtsunk az érdeklődőknek” – mutatott rá Jakab Adorján főszervező a március 14-i, hétfői sajtótájékoztatón.

Az elmúlt évekhez képest bővült a program, a rendezvény a humor lehető legtöbb változatát kínálja fel a kolozsvári közönségnek. Jakab Adorján elmondta: „az összeállított programsorozat gyakorlatilag az erdélyi humor történelmi áttekintője, amelyben megtalálja a helyét a mesemondástól kezdve a kabaré és a viccmondás is, a fiatalabb generációt pedig a stand-up comedyal és a slam poetryvel célozzuk meg.”

György Botond, a Comedy Company tagja kiemelte, hogy idén nem rendezik meg a hagyományos stand up-tehetségkutatót: „úgy döntöttünk, hogy ezt kétévente fogjuk megszervezni, hogy a nyerteseknek is legyen lehetőségük minél több fellépésre” – érvelt a humorista. Szervezőként megszokott színvonalú, garantált jó hangulatot ígért minden eseményre.

A 7 poénjai a következők lesznek:

Hétfő

A Filmtett Egyesület társszervezésében fiatal és tehetséges erdélyi rendezők rövidfilmjeiből, animációiból másfél órás összeállítást vetítenek. Az összeállítást a Filmtett Workshop legpoénosabb rövidfilmjei, animációi közül, illetve a 15. Filmtettfeszt – Erdélyi Magyar Filmszemle versenyfilmjei közül válogatták. Emellett Hadházi László és Kiss Ádám életnagyságnál nagyobb méretben, 2D-ben érkezik a helyszínre: ők alakítják a főszereplőket Paczolay Béla Dumapárbaj című vígjátékában.

Helyszín: Sapientia EMTE Aula Magna

 

Kedd

A 25. évfordulóját ünneplő Gruppen Hecc társulat Migráncs vagyok, nem piskóta! című zenés, politikai kabaré-előadása szórakoztatja majd a résztvevőket. Szereplők: Nagy István, Kárp György, Henn János, Biluska Annamária, Somody Hajnal, László Zsuzsa, Fodor Piroska. Zenei munkatárs: Nyágai István. Hang- és fénymérnök: Göllner Károly. Producer: Hompot Szilárd. Szerzők: Nagy István és Molnár Tibor.

Helyszín: Kolozsvári Magyar Opera

 

Szerda

„Akkorát kell gurítani, hogy az ember, ha a lábát el nem kapja, megüsse, és olyan hazugságokat kitalálni, hogy aki mondja, még az is elhiggye.”

A Humorfeszt harmadik napján az idén januárban elhunyt Hazug Pistára emlékezünk Berecz András, Kossuth-díjas énekes, mesemondó, népmesegyűjtő, folklórkutató és előadóművész Görbe Szó című előadásával.

Helyszín: Heltai Folk Kocsma

 

Szerda

A Humorfeszt és a Slam Poetry Erdély klasszikus Open Mic versenyt szervez, ahol moderátorként a két erdélyi slam-bajnok, André Feri és Horváth Benji, vendégfellépőként az éppen regnáló országos magyar bajnok, Basch Péter, illetve három ismert slammer, Gábor Tamás Indiana, Márkus András és Pion István fognak gondoskodni a minőségi hangulatról. A zenei hátteret VEKT! (Halmen József) szolgáltatja.

Helyszín: Bulgakov

 

Csütörtök

Somolyák viccmondó versenyén a vicc minden fajtája és árnyalata elhangzik majd, senki sem megy haza nevetés nélkül. A versenyre előre regisztrált személyek mondhatják el a legjobb poénokat, amelyeket a közönség tetszés alapján voksolással zsűriz.

Barót leghíresebb Sándorja a település nevéről elnevezett Sztár TV vezérigazgatója, operatőre, vágója és szerkesztője egy személyben. A Humorfesztivál negyedik estéjén Baróti Sanyika tart közönségtalálkozót.

Helyszín: Bulgakov

 

Péntek

A Comedy Company, Somolyák Tamás, Felméri Péter és Dombovári István humoristák szórakoztatják a közönséget.

Helyszín: Diákművelődési Ház

 

Szombat

A Comedy Company, Molnár Arnold, Zsók Levente és Kovács András Péter tartanak újabb stand up estet.

Helyszín: Diákművelődési Ház

 

Vasárnap

A Comedy Company, András Előd és a Szomszédnéni Produkciós Iroda humorizálnak.

Helyszín: Diákművelődési Ház

 

További információk és jegyárak a www.humorfeszt.ro, illetve az Erdélyi Humorfesztivál Facebook oldalán.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.