Kolozsvárra látogatott a YEPP- karaván

2014.05.15. | Ifjúság , MIÉRT , Külkapcsolatok , európai parlamenti választások

Kolozsvárra látogatott a YEPP- karaván

Mi a fiatalok szerepe a jövő Európájában? Miért elengedhetetlen az ifjúság erős képviselete az európai parlamenti választásokon? – ezekről a kérdésekről beszélgettek a YEPP (Youth of European People’s Party) képviselői közel 100 fiatallal Kolozsváron, a Hașdeu-diákkampuszban, május 14-én. A YEPP-karaván által szervezett eseményen jelen volt Emil Boc, Kolozsvár polgármestere, Sorin Moldovan, a TDL elnöke, EP-képviselőjelölt, Christodoulos Ioannou, a YEPP alelnöke, Jakab Adorján, a MIÉRT elnökhelyettese és Daniel Buda, a PDL EP-képviselőjelöltje.

„A továbbiakban a Magyar Ifjúsági Értekezlet és Antal Lóránt, az RMDSZ és MIÉRT közös EP-képviselőjelöltje azon fog dolgozni, hogy minél több fiatalhoz eljuttassa azt az üzenetet, hogy választások alkalmával kiemelten fontos a demokrácia egyik alapeszközével élni, a véleménynyilvánítással, így direkt módon befolyásolni tudjuk azokat a döntéseket, amelyek rólunk szólnak” – hangsúlyozta felszólalásában Jakab Adorján, a MIÉRT elnökhelyettese.

Jakab beszédében kifejtette, a közvélemény-kutatások azt mutatják, hogy Európában egyre nagyobb támogatottsággal rendelkeznek a szélsőséges politikai alakulatok. Ez csak azért lehetséges, mert az európai parlamenti választásokon nagyon alacsony a részvétel. „Május 25-én menjünk el minél többen szavazni, és ezáltal ne hagyjuk, hogy a szélsőséges gondolatok által vezényelt politikusok döntsenek a fiatalok jövőjéről, a mi jövőnkről” – hívta fel a választások fontosságára a jelenlévők figyelmét.

„Kihasználva ezt az alkalmat, be szeretném hivatalosan is jelenteni, hogy a Demokrata Liberális Párt ifjúsági szervezetével már elkezdtük a konzultációkat és közösen, a Kolozsvár 2015 - Európa Ifjúsági Főváros égisze alatt meg fogjuk pályázni jövőre a YEPP Kongresszusának megszervezési jogát” – fogalmazta meg zárásként Jakab Adorján.

Az Európai Néppárt Ifjúsági Szervezetének képviselője előadás keretében ismertette a YEPP kampányának egyediségét és érdekességeit, majd a karaván résztvevői bemutatták az eddigi állomásokat és a további úticélt. E szerint az Európai Néppárt ifjúsági szervezetének körútja május 16-án, Nagyváradon folytatódik. A tizenegy napos út során összesen 5 csapat 26 országba és több mint 60 eseményre látogat el.