Koncertek, előadások, gyermekfoglalkozások a 3. Kolozsvári Ünnepi Könyvhéten

2013.06.03. | Kolozsvár , Kultúra
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Koncertek, előadások, gyermekfoglalkozások a 3. Kolozsvári Ünnepi Könyvhéten

„14 helyszínen, nulladik nappal, 35 kiadói standdal, koncertekkel, színházi előadásokkal, gyermekfoglalkozásokkal, élő szoborparkkal várunk minden olyan érdeklődőt, aki június 5 – 9. között ellátogat a 3. Kolozsvári Ünnepi Könyvhétre” – összegezett ma délben az RMDSZ főtitkársági ülésén Bodor László, program- és ifjúsági főtitkárhelyettes, a rendezvény társszervezője majd hozzátette: „a Mátyás szülőháza előtti téri esemény keretén belül a szakmai programok mellett Palya Bea és Szokolay Dongó Balázs, a Sebő együttes, a Folker zenekar, valamint a Jazzybirds koncertjeire is sor kerül.”

A Romániai Magyar Könyves Céhnek, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének, az RMDSZ Főtitkárságának és a Kós Károly Akadémiának közös szervezésében létrejövő esemény ez alkalommal is színes, valamint a tavalyi évhez képest bővült programokkal várja majd a látogatókat, ahol széles könyvválasztékkal, és a szórványkollégiumokat támogató könyvadományozási akcióval készülnek a szervezők.

A három évvel ezelőtt újraélesztett rendezvény céljával kapcsolatban Bodor László főtitkárhelyettes hangsúlyozta, hogy a Kolozsvári Ünnepi Könyvhét a kiadó és az olvasó között egy olyan teret kell biztosítson, ahol a könyvre értékként tekint az olvasóközönség: „ az irodalmat, a könyvet közel kell vinni az olvasóhoz” – mutatott rá Bodor László.  

A 3. Kolozsvári Ünnepi Könyvhét hivatalos megnyitójára szerdán, június 5-én 18.00 órától kerül sor a Quadro Galériában (Napoca (Jókai) utca 2-4 szám, I. emelet, 64.), amely keretén belül Cseh Gusztáv emlékkiállításon és Csapody Miklós Cseh Gusztáv című monográfiájának bemutatóján vehetnek részt a jelenlévők. A szerdai eseményen jelen lesz Markó Béla, a Kós Károly Akadémia elnöke, Horváth Anna alpolgármester, az Ünnepi Könyvhét házigazdája, Székely Sebestyén György, a Quadro Galéria igazgatója, Kántor Lajos irodalomtörténész, Csapody Miklós irodalomtörténész, Nagy Péter, az IDEA és a GLORIA ügyvezető igazgatója, valamint közreműködik Réman Zoltán.

A rendezvénysorozat részletes programja a www.unnepikonyvhet.ro honlapon olvasható.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.