Kongresszusi küldötteit nevesítette a MIÉRT

2017.04.01. | MIÉRT

Kongresszusi küldötteit nevesítette a MIÉRT

Április 1-én, Kolozsváron tartotta küldöttgyűlését a Magyar Ifjúsági Értekezlet. A cél annak a 64 személynek a nevesítése volt, akik az RMDSZ május 13-i Kongresszusán küldöttként vesznek részt. A Szövetség alapszabályzata értelmében a RMDSZ kongresszusi küldötteinek 15%-át delegálhatja a MIÉRT.

Antal Lóránt, a MIÉRT elnöke köszöntő beszédében elmondta az elmúlt három hónapban kiemelten foglalkoztak a fiatal vállalkozókkal, tájékoztatták őket pályázati lehetőségekről, eligazítókat szerveztek nekik. „Idén a Communitas Alapítvány Ifjúsági Szaktestületi kiírásai is a fiatal vállalkozók, pedagógusok és fiatal gazdák támogatására fókuszálnak” – tette hozzá.

Geréd Imre, az RMDSZ ifjúsági ügyekért felelős ügyvezető alelnöke úgy fogalmazott a Kongresszus célja a számadás az eddigi tevékenységről, valamint stratégiai iránymutatás a következő időszakra. „Az RMDSZ idén még nagyobb hangsúlyt fektet az utánpótlás nevelésére és a fiatalok képzésére, amely programok, támogatások és rendezvények tekintetében is érzékelhető lesz”- mondta az ügyvezető alelnök.

A küldöttgyűlést megelőzően elnökségi ülést is tartott a MIÉRT, mely során az elkövetkezendő időszak legfontosabb eseményei kerültek terítékre, majd megnevezték a tisztújító küldöttgyűlést előkészítő bizottság tagjait. A MIÉRT tisztújító küldöttgyűlésére júniusban kerül sor.