Egyházi vezetőkkel konzultáltak a Szövetség politikusai

2012.09.28. | Szilágy , Visszaszolgáltatások , Egyházügyek
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Egyházi vezetőkkel konzultáltak a Szövetség politikusai

A magyar történelmi egyházak Szilágy megyei képviselőivel találkozott ma, szeptember 28-án Kelemen Hunor szövetségi elnök, Sógor Csaba európai parlamenti képviselő, Seres Dénes parlamenti képviselő és Markó Attila államtitkár, az RMDSZ sepsiszentgyörgyi parlamenti képviselőjelöltje a zilahi esperesi hivatalban.

„A Szilágyságban mindig jó viszonyuk volt az egyházakkal, amelyet a jövőben is igyekszünk fenntartani. Szükségünk van a párbeszédre, a közös cselekvésre, mert a parlamenti jelenlétünk csak így lehet hatékony"- mondta el a találkozón Kelemen Hunor. A szövetségi elnök hozzátette, a decemberi parlamenti választásokon az RMDSZ az arányos képviselet fenntartására törekszik, viszont magas román részvételre lehet számítani, ezért rendkívül fontos, hogy a magyar közösség jobb eredményt érjen el, mint az önkormányzati választásokon.

„2013-ban alkotmánymódosítás, régióátszervezés, és a restitúciós törvény módosítása várható, ezért nem mindegy, hogy jelen vagyunk-e a rólunk szóló döntések meghozatalánál"- hangsúlyozta Kelemen Hunor.

A magyar történelmi egyházak képviselőivel való találkozón Sógor Csaba európai parlamenti képviselő az egyházaknak az uniós pályázati rendszerben betöltött szerepéről beszélt. Kifejtette: „a társadalom különböző szegmensei, a civil szféra, az önkormányzatok és az egyházak partnerségben kell gondolkodjanak, ebben az esetben is érvényes az összefogás ereje, hatékonysága”.  

Markó Attila államtitkár, háromszéki képviselőjelölt beszámolt arról, hogy Romániának 2013 elejéig rendeznie kell az elkobzott ingatlanok visszaszolgáltatására vonatkozó jogszabályt, eddig kapott haladékot az ország az európai uniós intézményektől, az RMDSZ pedig továbbra is határozottan kiáll a természetbeni visszaszolgáltatás mellett.

Találkozó egyházi vezetőkkel Zilahon Találkozó egyházi vezetőkkel Zilahon Találkozó egyházi vezetőkkel Zilahon
Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.