Kormányzás az emberekért: pénz az árvíz okozta károk javítására Székelyföldön

2014.09.18. | Hargita , Kovászna
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Kormányzás az emberekért: pénz az árvíz okozta károk javítására Székelyföldön

A tartalékalapból támogatja a kormány az árvíz sújtotta településeket összesen 169. 361. 000 lejjel. A kárenyhítésből Kovászna és Hargita megye is részesül, a székelyföldi megyék összesen 9.726.000 lejt kapnak.

„A kormányzás az emberekért, a közösségért van, ez az RMDSZ feladata. Nekünk kormányzati alapokból is kell támogatnunk településeinket, mert a beruházások által könnyebb lesz az életünk, javulnak az emberek és a családok életkörülményei” – hangsúlyozta Kelemen Hunor szövetségi elnök, miniszterelnök-helyettes a tegnapi kormányülést követően.

 

A kormány tartalékalapjából kiutalt összegből Hargita megye 7.2 millió lejt kap, amiből több utat és hidat javítanak ki. A megyei tanács ügykezelésében lévő utak és hidak javítására 2.8 millió lejt különítettek el. Munkálatokat végeznek a 132A jelzésű megyei úton, itt kijavítanak egy hidat is. Ugyancsak ebből az összegből a 127A jelzésű megyei út esetében is elvégzik a víz okozta károk orvoslását, három híd kijavításával. A 127-es jelzésű megyei utat is javítják, hasonlóan a 134A jelzésű megyei utat, a 135-ös megyei utat, a 136B megyei utat, több hidat és átereszt.

 

Ugyanakkor több település is pénzhez jut a károk enyhítésére: Csíkszereda, Kápolnásfalu, Oroszhegy, Gyímesközéplok, Tölgyes, Oklánd, Madéfalva, Homoródalmás, Csíkkozmás, Farkaslaka, Siménfalva.

 

Kovászna megyének 2.444.000 lejt utalnak ki a kormány rendelkezése szerint, ebből Sepsiszentgyörgyön és Bacon községben fogják orvosolni a víz okozta károkat.

 

"Fontos, hogy gyorsan kijavítsák a rongálódott útszakaszokat és hidakat, hogy ne romoljon tovább az állaguk, ezért volt fontos nekünk, hogy a kormány mihamarabb elfogadja ezeket az intézkedéseket és a megfelelő pénzösszegeket különítsék el a magyarlakta településeknek is" - nyilatkozta a kormányülést követően Korodi Attila környezetvédelmi miniszter.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.