Környezetnevelési programokra ír ki pályázatot a Környezetvédelmi Alap

2016.08.17. | Környezetvédelem , Pályázatok

Környezetnevelési programokra ír ki pályázatot a Környezetvédelmi Alap

Idén környezetnevelési programot indít a szaktárca, amelyet a Környezetvédelmi Alap költségvetéséből finanszíroznak. Közvitára került a civil szervezeteknek szóló kiírás pályázati útmutatója, amelyhez 10 napig javaslatokat várnak, majd a dokumentum véglegesítését követően indítják a programot.

Idén harminc millió lejes pályázati keretünk van környezetvédelemre nevelő, környezettudatosságot népszerűsítő programokra. A civil szervezetek olyan programokkal jelentkezhetnek, amelyeknek a témája a körforgásos gazdaság és hulladékgazdálkodás, a zöld-gazdaság, az öko-innováció és az öko- és/vagyfenntartható turizmus, város-rehabilitáció, zöld-épületek. Azt szeretnénk, ha ezek a tájékoztató kampányok, oktatási programok témájukban a hulladékgazdálkodási, Zöld ház Plusz, Roncsautó Plusz programokhoz kötődnének. Fontos, hogy minden korosztály megismerje, mit is jelent a környezettudatosság, milyen lépésekkel tudjuk a mindennapokban érvényesíteni ezt a szemléletet, hogy minél kevésbé terheljük környezetünket" – fogalmazott a program kapcsán Jakab István, a Környezetvédelmi Alap elnöke.

Pályázni kimondottan civil szervezetek tudnak, azonban arra is lehetőség van, hogy önkormányzatok, oktatási intézmények valamely egyesülettel, alapítvánnyal partnerségben részt vehessenek a programban. Egy projekt elszámolható költségeinek legtöbb 95 százalékát lehet megpályázni és az összeg nem lehet nagyobb 450.000 lejnél. A pályázati útmutató-tervezet szerint olyan programokat várnak, amelyek gyakorlati oktatásra, közvetlen élményszerzésre épülnek, interaktívak, több helyszínt érintenek, de lehet szolgáltatás, alkalmazás, web-es felületek tartalomfejlesztésre is pályázni.

A következő napokban várják az észrevételeket a pályázati útmutató kapcsán, a dokumentum elérhető a www.mmediu.ro vagy www.afm.ro honlapokon.