Korodi Attila: a választáson való részvétel által a magyar közösség közelebb kerül mindahhoz, amit a Szövetség már huszonöt éve el szeretne érni (AUDIÓ)

2014.08.27. | RMDSZ , államelnök-választás

Nekünk, magyaroknak az az érdekünk, hogy értékeinkkel, kultúránkkal, nyelvünkkel, történelmünkkel együtt államalkotó közösségként ismerjenek és fogadjanak el Romániában – hangsúlyozta Korodi Attila, az RMDSZ környezetvédelmi és a vidékfejlesztési minisztere.

Korodi elmondta, azért írta alá a Kelemen Hunor államelnök-jelöltségét támogató ívet, mert tudja, a választáson való részvétel által a magyar közösség közelebb kerül mindahhoz, amit a Szövetség már huszonöt éve el szeretne érni.

„Egyértelmű, közösségi igényeket felmutató párbeszédre van szükség, ahol a magyarok el tudják mondani a többségi nemzetnek, hogy melyek azok az eszközök, amelyekkel a jövőben itt, szülőföldünkön erős közösségként meg tudunk maradni” – fogalmazott az RMDSZ minisztere, aki szerint a magyar államelnök-jelöltnek az a feladata a választást megelőző kampányban, hogy megmutassa, egy olyan erős magyar közösség él Romániában, amely erős politikai mandátummal is rendelkezik.

„Csak Kelemen Hunor tudja képviselni mindazt, amit az erdélyi magyarság el szeretne érni, csak ő tudja elmondani, hogy dolgozó, adózó, értékteremtő polgárai vagyunk ennek az országnak, és saját hagyományaink, értékeink és érdekeink vannak. Az elmúlt negyedszázad tapasztalata azt bizonyítja, hogy nincsenek olyan román politikusok, akik felvállalják a magyar ügyet, közösségünk sajátos gondjainak megoldását” – zárta gondolatát a Szövetség politikusa.

Hanganyag:
Korodi Attila nyilatkozata