Korodi Attila Hunyad megyében: nekünk, székelyföldieknek fontos, hogy minél szélesebb körben kapcsoljuk be otthoni közösségeinket a szórványközösségek támogatásába

2014.10.13. | Hunyad , államelnök-választás
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Korodi Attila Hunyad megyében: nekünk, székelyföldieknek fontos, hogy minél szélesebb körben kapcsoljuk be otthoni közösségeinket a szórványközösségek támogatásába

Korodi Attila, az RMDSZ környezetvédelmi minisztere ma, 2014. október 13-án, Dévára és a Zsil-völgyébe látogatott. Déván az RMDSZ Hunyad megyei szervezetének székházában a Szövetség megyei vezetőivel egyeztetett, a politikai együttműködés és kormányzati kihívások megvitatása mellett, áttekintették a szórványközösség gondjait, célkitűzéseit is. 

,,Ahogy a hét százalékos magyarságnak az államelnök-választás igazi tétje az, hogy Kelemen Hunor és ezáltal, a magyar közösség jól szerepeljen, megmutatva erejét, a majdnem négy százalékot kitevő Hunyad megyei magyarság mindennapi küzdelme is ehhez viszonyítható. Örvendek annak is, hogy az elmúlt két évtizedben a romániai magyar közéletben több, a Hunyad megyei magyar közösségből származó képviselő mutathatta meg felkészültségét, tudását, akaratkészségét. Nekünk, székelyföldieknek fontos, hogy minél szélesebb körben kapcsoljuk be otthoni közösségeinket a szórványközösségek támogatásába" – hangsúlyozta Korodi Attila.

 

Winkler Gyula, az RMDSZ Hunyad megyei elnöke a szórvány–székely együttműködés szerepéről beszélt. ,,A dél-erdélyi szórvány számára a szórvány–székely együttműködésnek meghatározó közösségépítő szerepe van, olyan jövőbe mutató kezdeményezés, amelyet tovább kell erősíteni, és amelyhez, mi szórványpolitikusok szeretnénk megtartani a Székelyföld támogatását" – fogalmazott házigazdaként a megyei elnök. Kocsis Attila, a dévai Téglás Gábor Líceum igazgatója bemutatta az általa vezetett tanintézményt, kiemelve, hogy szórványvidéken a magyar iskoláknak nemcsak oktatási, de kiemelt feladatuk van a közösségi életben is.

 

A déli órákban a petrozsényi Caritas házban a Zsil-völgyi magyar közösség képviselőivel, a helyi RMDSZ elnökeivel, a történelmi magyar egyházak és civil szervezetek vezetőivel beszélgetettek a kampány és az elnökválasztás fontosságáról, kiemelve, Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke minden erdélyi magyar közösség jelöltje ebben a küzdelemben. Az esemény házigazdája Szász János Hunyad megyei főesperes volt.

 

Korodi Attila környezetvédelmi miniszter hétfőn, a délutáni órákban részt vesz a petrozsényi víztisztító állomás bővítési beruházásának átadásán megyei vezetők jelenlétében.   

 

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.