Korodi Attila: további adócsökkentésre van szükség a közszolgáltatások tekintetében

2017.03.22. |

„Románia az elmúlt időszakban sokat fejlődött a szennyvíz tisztítását illetően, illetve elmondhatjuk, hogy a román tavak és folyók vizei egyre jobb állapotban vannak. Azonban nem feledkezhetünk meg arról, hogy a szennyvíz tisztító rendszerek felépítésére integrált eljárásokat kell bevezetni, azért, hogy a tisztítóberendezések megbírják a lakosság által használt vízmennyiséget” – mutatott rá Korodi Attila, az RMDSZ képviselőházi frakcióvezetője, aki ma délelőtt Bukarestben a Víz Világnapja alkalmából szervezett eseményen vett részt.

Az Hargita megyei törvényhozó úgy értékelte, nagy figyelmet kell fordítani a vizek minőségére, és Romániának növelnie kell a minőségi infrastruktúrát ahhoz, hogy biztosítani tudja a tisztavízhez való hozzáférést mindenkinek.

Korodi Attila képviselő felszólalásában továbbá felhívta a figyelmet arra, hogy az RMDSZ tárgyalni fog a kormánykoalíció tagjaival, annak érdekében, hogy a Szövetség javaslatát elfogadják:

az RMDSZ az elmúlt időszakban kidolgozott egy törvénymódosítási intézkedés-csomagot, annak érdekében, hogy a közszolgáltatásokra fizetett adót csökkentsék. Ezidáig egyik javaslatunkat fogadták el, amely 9 százalékra csökkentette az ivóvíz áfáját, azonban a szennyvíz áfájának értéke nem csökkent. Megoldást kell találnunk erre” – fogalmazott Korodi Attila, az RMDSZ Hargita megyei képviselője.