Kós Károly Estek Temesváron – Pódiumbeszélgetés-sorozatot indít az RMDSZ Temes Megyei Szervezete

2016.01.14. | Temes

Az idei év során Kós Károly Estek címszó alatt pódiumbeszélgetés-sorozatot kezdeményez az RMDSZ Temes Megyei Szervezete a bánsági magyar közösség helyzetének felmérése és jövőjének közös kialakítása érdekében” – jelentette be január 14-én, csütörtökön Molnár Zsolt Temes megyei parlamenti képviselő. A temesvári születésű Kós Károly szellemiségében útnak indított beszélgetéssorozat olyan konkrét helyzetekre kíván rávilágítani, amelyek sajátos jellemzői a bánsági magyar közösségnek, és ezen jellemzők mentén próbál megoldásokat megfogalmazni a magyar közösség jövőjét illetően.

Az RMDSZ Temes Megyei Szervezete a közösségi vezetők, értelmiségiek bevonásával kívánja kialakítani azt a cselekvési tervet, amely mentén az elkövetkező években a közösség szolgálatában tevékenykedik. A konzultációsorozat jó alkalom arra, hogy reflektáljunk saját helyzetünkre, de ugyanakkor lehetőséget biztosít arra is, hogy közösen gondolkodjunk jövőnkön, közösségünk gyarapodásán” – nyilatkozta Molnár Zsolt.

A Kós Károly Estek című beszélgetéssorozat alkalmával szakterületenként vitatják meg a bánsági magyar közösség helyzetét. Az első ilyen jellegű beszélgetést január 21-én, a Magyar Kultúra Napja alkalmából szervezik meg. A kulturális témájú közvitán Balázs Attila, a temesvári Csíki Gergely Állami Magyar Színház igazgatója, Szekernyés János helytörténész, a temesvári néptánc-mozgalom vezetői, kulturális- és rendezvényszervezők beszélgetnek Fazakas Csaba RMDSZ-alelnök és Molnár Zsolt parlamenti képviselő moderálásával.