Köszönetnyilvánítás!

2014.03.19. | Marosvásárhely , európai parlamenti választások

Köszönetnyilvánítás!

Marosvásárhelyen, a leadási határidőig, 14.199 személy támogatta az RMDSZ európai parlamenti jelölt listáját. Ez körülbelül a választói joggal rendelkező magyarok egyharmada, ami újra jelentős arányú támogatottságról biztosít bennünket. Az elmúlt fél évben, a székelyföldi fejlesztési régió létrehozásáról szóló népszavazás kezdeményezése után, a marosvásárhelyiek már másodszor fejezték ki bizalmukat a Szövetség képviselőinek munkája, és az egy éve megválasztott új ügyvezető elnökség iránt. A marosvásárhelyiek nagyarányú támogatása arra buzdít minket, hogy folytassuk a megkezdett munkát, és bizalommal tekintsünk a május 25.-i Európai Parlamenti választásokra.

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség Marosvásárhelyi szervezete köszönetet mond minden aláírásért, amely a Szövetség európai parlamenti választásokon való indulását támogatta. Alig három hét alatt, a határidő előtt 14.199 támogató aláírást sikerült összegyűjteni a történelmi egyházak gyülekezeteinek, a civil társadalom képviselőinek, a városi és marosvásárhelyi illetőségű megyei tanácsosok, valamint az RMDSZ közel száz önkéntesének segítségével.

A május 25-i európai parlamenti választásokon való részvételhez szükséges 200 ezer támogató aláírást a Szövetség már pénteken, március 14-én összegyűjtötte.

Köszönjük szépen a bizalmat!

Peti András

a marosvásárhelyi RMDSZ elnöke