Kovács Attila: Brassóban célunk, hogy a magyar emberek számára biztonságot tudjunk nyújtani

2016.04.07. | Brassó
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Kovács Attila: Brassóban célunk, hogy a magyar emberek számára biztonságot tudjunk nyújtani

Az idei önkormányzati választások kapcsán tartott sajtótájékoztatót április 7-én, csütörtökön az RMDSZ Brassó Megyei Szervezete. Az RMDSZ-székházban Kovács Attila megyei elnök ismertette a legfontosabb célokat és üzeneteket, miszerint Európa-szerte az emberek biztonságérzete megrendült, kiemelten a magyar közösségek biztonságérzete az egy ideje tartó tervszerű támadások miatt.

Kovács Attila elnök azt hangsúlyozta: „célunk, hogy a magyar emberek számára biztonságot tudjunk nyújtani mind az oktatás, a kultúra, mind pedig a kisebbségjogok terén. Erre csak akkor van megoldás, ha Brassó megyében, a városban és a Brassó megyei vidéki önkormányzatokban meg tudjuk őrizni a magyar érdekképviseletet. Meg kell tudnunk tartani polgármestereinket, alpolgármestereinket, tanácsosainkat, akik a magyar közösségért és érdekeiért dolgoznak.”

A tájékoztató folytatásaként Géczi Gellért, Négyfalu alpolgármestere szólalt fel, aki ez alkalommal jelentette be hivatalosan: indul Négyfalu polgármesteri tisztségéért az RMDSZ jelöltjeként. Esélyességét a megyei elnök is nyomatékosította, majd Géczi Gellért röviden az elmúlt négy éves munkásságát fejtette ki. A fiatal alpolgármester beszámolt tapasztalatairól, amely most még nagyobb lendületet ad a munka folytatásához. Újságírói kérdésre válaszolva elmondta, reményei szerint a négyfalusi emberek a vele való találkozások, közös munka, rendezvények, önkormányzati programok során sikerült megismerjék az általa is fontosnak tartott erényeit.

Kitartó és jó problémamegoldó készséggel rendelkező embernek tartom magam, aki minden tudását és erejét felhasználva, jóakarattal cselekszik a közösségért. Ezt kiegészíthetem, hogy most már jelentős tapasztalattal a hátam mögött. Jómagam négyfalusiként szólok a négyfalusiakhoz, és terveim a négyfalusi emberekről szólnak a négyfalusi emberekhez” – összegezte indulása kapcsán Géczi Gellért.

Ezt követően Tóásó Imelda, az RMDSZ Brassó Városi Szervezetének elnöke felszólalásában a következőket hangsúlyozta: „a magyar közösséget családok alkotják: nagyszülők, szülők, gyerekek, akik biztonságáért kell dolgoznunk. Szerepet kell tudjunk vállalni a jelenben, hogy a jövő generációit ne fenyegessék a maihoz hasonló veszélyek. Kész vagyok a helyi önkormányzatban is munkát vállalni, hogy családjaink és gyerekeink biztonságáért, jövőjéért dolgozhassak.”

Tóásó Imelda a Brassó városi tanácsában kíván felelősen tevékenykedni, így RMDSZ-es Brassó városi tanácsos-jelöltként mutatkozott be a sajtótájékoztatón. Felszólalásában így üzent: „Brassóban születtem, itt végeztem az iskolát, az egyetemet. Azt kívánom, hogy a gyerekeim és a brassói közösség gyerekei is élvezhessék a város nyújtotta szépségeket, és hogy ki tudják használni a város adta lehetőségeket. Tudnunk kell itthon maradásra ösztönözni őket, ezért is szeretnék tenni.

Ambrus Izabella, az RMDSZ Brassó Megyei Szervezetének szociális és jogi alelnöke kifejtette: „a nőknek is helyük és szerepük van a helyi, megyei önkormányzatokban.

Anyaként még inkább fontosnak tartom, hogy a magyar közösségért merjünk tenni, mivel így gyerekeinkért és az ő biztonságos jövőjükért cselekedhetünk. Ezért is állíthatom, hogy a színvonalas magyar iskola és oktatás biztosítása az elsődleges célok egyike, melyhez szakmai tudásommal szeretnék hozzájárulni” – mondta Ambrus Izabella. Az ügyvédnő három éve heti rendszerességgel ingyenes jogi tanácsadást tart az RMDSZ-székházban, ahol díjmentesen segít jogi témákban a hozzáforduló embereknek, akár a hivatalos dokumentumok előkészítésében is. Az Áprily Lajos Főgimnázium szülői bizottságának elnökeként sikeres pályázat útján iskolabusz üzemeltetéséhez szükséges fedezetet, valamint több számítógépet nyert az iskolának.

Összegzésképp Kovács Attila elnök elmondta, az RMDSZ a Brassó megyei magyar közösséggel fog össze. „Fiatal, felkészült és hiteles jelöltjeink vannak, ma sikerült bemutatni néhányukat, de a közeljövőben folytatjuk további jelöltjeinkkel. A cél továbbra is megtartani polgármestereinket, alpolgármestereinket, tanácsosainkat, akik a magyar közösségért és érdekeiért dolgoznak” – zárta a sajtótájékoztatót Kovács Attila.

 

 

 

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.