Kovács Attila: RMDSZ számára becsületbeli ügy az államelnök-választásokon való jelöltállítás (AUDIÓ)

2014.08.29. | Brassó , államelnök-választás

Az RMDSZ mindig állít jelöltet az államelnök-választáson, számunkra ez már becsületbeli ügy– fogalmazott Kovács Attila, a Szövetség Brassó Megyei Szervezetének elnöke, aki hozzátette, a kampányban el kell mondanunk közösségünk elképzeléseit az országgal kapcsolatosan, ki kell térnünk kisebbségünk prioritásaira.

Úgy gondolom, a közelgő választás azért egy jó alkalom az RMDSZ számára, mert lehetőségünk adódik elmondani mindazt, ami az erdélyi magyaroknak fontos, hangsúlyossá válik elképzelésünk Románia sorsával és kisebbségünk jövőjével kapcsolatosan ” – hangsúlyozta a megyei elnök.

A szövetségi elnök minden magyart képvisel, továbbá minden alkalmat megragad arra, hogy a magyarság hangját hallassa a többségi nemzet előtt is” – mutatott rá Kovács Attila, majd kiemelte, a magyar államelnök-jelölt kulturális minisztereként becsülettel és hatékonyan végezte a munkáját, kivívta a román értelmiségiek elismerését.

Hanganyag:
Kovács Attila nyilatkozata