Kovács Attila: tennünk kell azért, hogy 2016-ban sikeresek legyünk a választásokon – Megyei Küldöttgyűlés Brassóban

2015.06.07. | Brassó

Az idén, ebben a választásoktól mentes időszakban közösségépítéssel foglalkozunk, a megyei és helyi szervezetek megújításával, megerősítésével azért, hogy 2016-ban olyan stabil alapokon legyen az RMDSZ, hogy jól teljesítsen az önkormányzati és a parlamenti választásokon – tulajdonképpen elkezdődött a kampány!” – ezekkel a gondolatokkal indult szombaton, június 6-án a Megyei Küldöttgyűlés Brassóban.

Kovács Attila, az RMDSZ Brassó Megyei Szervezetének elnöke kétéves tevékenységéről számolt be elsőként. Témái között szerepelt az európai parlamenti-, az államelnök-, valamint az apácai időközi választás, a kormányból való kilépés, a tisztújítások, az RMDSZ 25 éves születésnapja, a magyar prefektus, az oktatási stratégia, az egyszerűsített honosítási eljárás, a nőszervezeti és az ifjúsági tevékenységek. Ugyanakkor kiemelte a Székely- Szórvány Partnerségi Program jelentőségét, a Brassó Megyei Magyar Napok eredményeit, a szervezetépítés és kultúra terén elért sikereket, illetve a Jogsegélyszolgálat munkáját is. Rámutatott: az egyházakkal jó kapcsolatot ápol a Szövetség, a civil szervezetekkel pedig jó az együttműködés.

Az RMDSZ Kongresszus újratervezés szlogenjének nemcsak formális, hanem tartalmi jelentősége is van. Ennek szellemében gyökeresen változtatni kell a jelenlegi, az eltelt 25 év során nagykorúvá nőtt szervezeten, hiszen ennek hiányában az olyan üres szólam marad, amelynek nem lesz semmi hozadéka” – hangsúlyozta az elnök.

Jelen körülmények között nagyon fontos a szolidaritás, meg kell mutatnunk, hogy erős közösség vagyunk. 25 évre visszamenően nagyon sok olyan hiteles, jó emberünk volt, aki ebben a szervezetben dolgozott. Köszönöm a kollegáink segítségét, munkáját, mindenkinek, aki az elmúlt években azért harcolt, hogy szervezetünk erős és működőképes legyen. Fontos, hogy ez a csapat továbbá is megtalálja az energiáját és motivációját azért, hogy hatékonyan tudjon dolgozni a magyarság érdekében” – összegzett Kovács Attila.

Ezt követően, Zakariás Károly a Megyei Képviselők Tanácsának tevékenységéről számolt be, Marthy Mátyás felolvasta a Szabályzatfelügyelő Bizottság által elkészített beszámolót, Kiss Gizella pedig a Pénzügyi Ellenőrző Bizottság tevékenységét ismertette.

Tóásó Imelda, az újonnan megválasztott Brassó városi szervezet elnöke beszéde során elmondta: nagy felelősségnek tartja ezt a funkciót, valamint az RMDSZ-ben szerzett tapasztalatai alapján a lehető legjobban fogja teljesíteni feladatát.

A brassói Redut Kulturális Központban megtartott MKGY-n ugyanakkor megválasztották a Megyei Képviselők Tanácsa (MKT), a Szövetségi Képviselők Tanácsa (SZKT), illetve az RMDSZ kiegészítő testületi – Szabályzatfelügyelő Bizottság (SZFB), Etikai Bizottság (EB), Pénzügyi Ellenőrző Bizottság (PEB) – tagjait is, illetve sor került a megyei Alapszabályzat módosítására is az április 17-i kolozsvári RMDSZ Kongresszuson elfogadott Alapszabályzat értelmében.