Kovács Attila továbbra is az RMDSZ Brassó megyei szervezetének elnöke

2013.06.10. | Brassó

Kovács Attila továbbra is az RMDSZ Brassó megyei szervezetének elnöke

Szombaton, június 8-án Megyei Küldöttgyűlésre került sor Brassóban. A brassói Redut Kulturális Központban megtartott MKGY-n a küldöttek megválasztották az új megyei elnököt, területi elnököket, a Megyei Képviselők Tanácsa és a kiegészítő testületek (Szabályzatfelügyelő Bizottság, Etikai és Fegyelmi Bizottság, Pénzügyi Ellenőrző Bizottság) tagjait, ugyanakkor a megyei Alapszabályzat módosítására is sor került a május 25-i csíkszeredai RMDSZ Kongresszuson elfogadott Alapszabályzat alapján.

Kovács Attila, megyei elnök, a szervezet négy éves tevékenységéről szóló beszámolójának témái közé tartozott a népszámlálás, két választási kampány, referendum, a szervezetépítés, tagsággal való kapcsolattartás, Jogsegélyszolgálat, az egyszerűsített honosítási eljárás, a szervezet kommunikációja, kultúra, oktatás, illetve az egyházakkal, civil szervezetekkel és ifjúsággal való együttműködés. “Egy működő, dolgozó szervezet vagyunk. Mindez nem valósulhatott volna meg, ha a tevékenységeknek, megvalósításoknak a háta mögött nem áll egy olyan csapat, amelyik fáradtságot nem kímélve felvállalta ezeket az ügyeket és dolgozott a Brassó megyei magyarokért. Ezúttal szeretném mindenkinek megköszönni a közösség érdekében kifejtett munkát!” – mondta az elnök. Az elhangzottakat az utóbbi négy év fénykép kollázsának vetítése egészítette ki.

Ezt követően Zakariás Károly MKT elnök az MKT tevékenységéről, Cserey Barnabás a Szabályzatfelügyelő Bizottság tevékenységéről, Bertalan Tamás pedig a Pénzügyi Ellenőrző Bizottság tevékenységéről számolt be. Az országos RMDSZ vezetőségéhez intézett kérdéseket és hozzászólásokat Kovács Péter főtitkár válaszolta meg beszédében, aki a szervezet országos képviseletében tisztelte meg jelenlétével a gyűlést.

A megyei elnöki tisztségre egy jelölt volt, Kovács Attila személyében, aki a szavazatszámláló bizottság kiválasztása után megtartotta a jövőbeli tervekről szóló beszédét. A beérkezett 149 szavazólapból 2 volt érvénytelen, Kovács Attilát a Küldöttgyűlés 147 szavazattal választotta meg. A megyei elnök mandátuma a következő négy évre szól, az MKT és kiegészítő testületek mandátuma pedig két évre. A gyűlést Kovács Attila a következő gondolattal zárta: “Ezentúl is megbirkózunk majd, együtt, a ránk váró kihívásokkal és feladatokkal!”