Kovács Péter: a magyar emberekkel való összefogással vissza lehet kerülni Beszterce-Naszód megyei tanácsába

2016.04.03. | RMDSZ , Önkormányzati választások , Beszterce

„Nem gondoltuk volna pár évvel ezelőtt, de ma ismét az az RMDSZ legfőbb feladata, hogy megvédje a közösséget, megteremtse a magyarok biztonságát. Az Európát sújtó migrációs válság és terror-cselekmények, a magyar közösség elleni tervszerű, irányított és folyamatos támadások oda vezettek, hogy közösségünk biztonságérzete megrendült. Hivatásos feljelentők igazságszolgáltatási eszközöket felhasználva azon munkálkodnak, hogy hosszú évek erőfeszítéseivel megszerzett jogainkból visszavegyenek. Ugyanakkor azt is látjuk, hogy azokat a magyar politikai vezetőket, akik nemcsak jó település-gazdák, hanem eredményes közösségi vezetők is, megpróbálják kivonni a forgalomból” – hangzott el Kovács Péter ügyvezető elnök politikai beszámolójában április 2-án, Besztercén, ahol a megyei küldöttgyűlés rangsorolta a Szövetség jelöltjeit.

Az ügyvezető elnök kifejtette, az elmúlt hónapok eseményei érezhetően elbizonytalanodást okoztak a szervezetben is, hiszen sokan gondolkodóba esnek, hogy ilyen körülmények között vállaljanak-e újabb mandátumot. Szerinte, ezekben a pillanatokban az a jó döntés, ha előre tekintenek, és új célokat, feladatokat kitűzve maguk elé, nem engednek a nyomásnak, tovább folytatják a megkezdett munkát, kiállnak, képviselnek és kiharcolnak – mint ahogyan azt az a hármas parancs mutatja, amely az RMDSZ munkáját vezérli a következő időszakban is.

A közelgő választási kampánnyal kapcsolatban Kovács Péter elmondta, az összefogás kérdése fontos, de Beszterce-Naszód megyében nem a kis magyar pártokkal kell együttműködni, hiszen ezek gyakorlatilag nem léteznek, hanem a szolidaritást kell erősíteni, és a magyar emberekkel kell összefogni.

„A megyében az kell legyen a cél, hogy a mostani önkormányzati képviseletet kiegészítsük a megyei tanácsba való bejutással. Az 5 százalék csak úgy érhető el, ha minden településen a helyi RMDSZ-lista támogatottságát át tudjuk vinni a megyei tanácsosi listákra is” – hangsúlyozta Kovács Péter.

A rangsorolás értelmében a lista élén Décsei Atilla, az RMDSZ Beszterce-Naszód Megyei Szervezetének elnöke áll, őt követi Zoltán-Sipos Tímea és Fehér Gábor. Ezt a rangsort a Megyei Állandó Tanács egészíti ki, így az RMDSZ teljes megyei tanácsos-listával indul az önkormányzati választáson Beszterce-Naszód megyében.