Kovács Péter: az RMDSZ számára a magyar közösség biztonsága a legfontosabb (AUDIÓ)

2014.03.15. | Megemlékezés , Temes

Kovács Péter főtitkár ma Temesváron vett részt a magyar nemzeti ünnep alkalmából megszervezett ünnepségeken. "Március 15-én a szabadságharcról emlékezünk meg. Arról, hogy a márciusi ifjak kiálltak amellett, amiben hittek. Kiálltak elveikért. Kiálltak jogaikért. Nekünk is ki kell állnunk, fel kell vállalnunk véleményünket, hallatnunk kell hangunkat. Ez a mi szabadságharcunk. Ezt a harcot vívjuk mi mindannyian, az RMDSZ-szel közösen immár negyed évszázada" – hangzott el a szabadfalui Petőfi emlékműnél mondott beszédében.

Ünnepi felszólalásában Kovács Péter azt hangsúlyozta, hogy az RMDSZ számára a magyar közösség biztonsága a legfontosabb, valamint az, hogy a magyar emberek érdekei és akarata Erdélyben, Bukarestben, Budapesten és Brüsszelben is képviselve és érvényesítve legyen, majd hozzátette: az önkormányzati és parlamenti jelenlét mellett fontos, hogy a román kormányban és az európai parlamentben is ott legyen a Szövetség, hiszen így tudják a jobb és szabadabb életet biztosítani minden romániai magyarnak.

"2014-ben Európai Parlamenti választások előtt állunk. Az emberek, akik ott képviselni fognak bennünket, azért harcolnak, hogy hallassák a mi szavunkat Európában. Ezek az emberek a mi szabadságunkért harcolnak. Most, 2014 tavaszán számunkra ők a márciusi ifjak. Ők harcolnak majd azért, hogy Európában szabadon képviselhessük értékeinket, hagyományainkat, érdekeinket. Ők viszik el hírünket az Európai Unión belül. Ők azok, akiknek köszönhetően majd bátran kimondhatjuk, hogy szabad Európa, szabad Erdély”– zárta beszédét a Főtitkárság vezetője.

Hanganyag:
Kovács Péter ünnepi beszéde