Kovács Péter: fontos a közös célokért való közös munkálkodás

2012.10.08. | Ifjúság , Kultúra , Brassó , Szociális

Kovács Péter: fontos a közös célokért való közös munkálkodás

A 20 éves születésnapját ünneplő Reménység Háza a brassói magyarság közösségi központja, mely számos kulturális, ifjúsági, szociális eseménynek ad otthont. Hagyományőrző és közösségformáló ereje a nyitottság jegyében megszervezett rendezvényeknek, programoknak köszönhető, melyek immár két évtizede lehetőséget adnak a magyar vonatkozású kulturális igények kielégítésére – fogalmazott Kovács Péter főtitkár október 7-én a brassói Reménység Háza 20 éves évfordulóján.

Az ünnepi ökumenikus istentisztelet keretén belül zajló eseményen a politikus a Szövetség Ezüstfenyő Díját adta át a rangos intézménynek, amely már két évtizede áll a brassói magyarság szolgálatában.

Kovács emlékeztetett arra, hogy a 2002-ben létrehozott díjat immár tizenegy éve azok vehetik át, akik kiemelkedő munkát végeztek a szülőföld visszaszerzéséért, a magyarság szülőföldön való megmaradásáért.

A főtitkár külön méltatta azoknak a rendezvényeknek a sokszínűségét, amelyeknek a Reménység Háza ad otthont. „Az Apáczai Csere János Közművelődési Egyesület itt bonyolítja le rendezvényeinek nagy részét, így a tavaszi és őszi barcasági képzőművészeti tárlatot, a könyvbemutatókat, de e mellett nyugdíjasklubot működtet, megszervezi a Magyar Kultúra Napját, tanfolyamokat indít, de itt kerül sor – sok más esemény mellett – az adventi sokadalomra, az 1956-os megemlékezésekre, a Bartalis János versmondó versenyre – mutatott rá a politikus. Hangsúlyozta: szükséges az elkövetkezőkben is a politikum, civil és ifjúsági szervezetek, a történelmi magyar egyházak összefogása, a közös célokért való közös munkálkodás annak érdekében, hogy magyarként boldogulhassunk és fejlődhessünk a szülőföldünkön.