Kovács Péter: kampányunk célja az volt, hogy a román többség is meghallja üzenetünket

2014.12.13. | államelnök-választás

Fotó: Banga Előd-Ernő

,,Államelnök-választási kampányunkat arra alapoztuk, hogy 25 éves a Szövetség, hogy mi vagyunk az egyedüli olyan romániai politikai szervezet, amely soha nem változtatta meg nevét, vízióját, mindvégig következetesen politizált” – értékelte ki az RMDSZ államelnök-választási kampányát a szombati SZKT-n Kovács Péter főtitkár, aki elmondta, a Szövetség pozitív és bátor kampányt folytatott, olyan témákat vetett fel, amelyeknek a napi politizálás fölé kell emelkedniük: az új alkotmány, az autonómia volt a két legfontosabb téma, a román–magyar párbeszéd fontosságára, a kölcsönös tévhitek lebontására helyezték a hangsúlyt.

,,Kampányunk célja az volt, hogy a román többség is meghallja üzenetünket: mi, magyarok olyan országban akarunk élni, amely tisztel minket, és erős jogokat biztosít közösségünknek. Eseményeinken, anyagainkban és a médiában Kelemen Hunor folyamatosan a magyar közösség elvárásairól és az ország jövőjéről beszélt”– hangsúlyozta a kampányfőnök, aki elmondta: az európai parlamenti választási kampánytól eltérően, ahol az RMDSZ-re, mind márkára fektették a hangsúlyt, az államelnöki kampányban az ügyet helyezték előtérbe, megfogalmaztak egy élhető jövőképet Romániai számára, ezen belül pedig felmutatták a magyar közösség helyét, elvárásait, törekvéseit.

,,Az eddigi kampányok irányától és célcsoportjaitól eltérően, hatványozottan felerősítettük a román nyelvű és román közegben történő kommunikációt, nem szavazatszerzés céljából, hanem azért, hogy felmutassuk, az RMDSZ-nek a teljes román közösség számára van konkrét víziója”– számolt be Kovács Péter főtitkár, majd hozzátette, a Szövetség kampánya az esemény-centrikusság helyett a média-centrikusságra törekedett, így Kelemen Hunor hangsúlyosabban szerepelt a román és magyar médiában.